VNR

Pohjoismainen tuotenumero (Vnr) on lääkkeille myönnettävä kuusinumeroinen koodi, joka mahdollistaa yksittäisen lääkepakkauksen luotettavan tunnistamisen kaikissa lääkkeen jakelun vaiheissa

Vnr-numero on ainoa koodi, jonka avulla lääkepakkaus voidaan tunnistaa. Vnr-numeroa käytetäänkin hyväksi lääkkeen tunnistamisessa muun muassa tukuissa, apteekeissa, sairaala-apteekeissa sekä laajasti erilaisissa lääketietoa sisältävissä tietojärjestelmissä. Vnr-numeroa käytetään yleisesti avaimena, jonka avulla voidaan yhdistää eri tietolähteistä saatava lääketieto luotettavasti. Vnr-numero sisältyy usein myös lääkkeen viivakoodiin.

Vnr-numero voi olla kansallinen eli voimassa vain yhdessä maassa tai yhteispohjoismainen eli voimassa useassa pohjoismaassa. Yhteispohjoismaisen Vnr-numeron käyttö edellyttää, että lääkkeen kauppanimi, myyntiluvanhaltija, lääkemuoto, vahvuus, pakkauskoko ja pakkaustyyppi ovat yhteneväiset maissa, joissa Vnr-numeroa käytetään.

Tarkempaa tietoa Vnr-numeroista ja niiden käytöstä löydät VnrWiki-sivustolta, osoitteesta http://wiki.vnr.fi.

Huhtikuusta 2010 lähtien Lääketietokeskus on toiminut Pohjoismaisena Numerokeskuksena ja hallinnoi koko pohjoismaista Vnr-rekisteriä. Jo tätä ennen Lääketietokeskus vastasi Suomen Vnr-rekisterin hallinnasta. 

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje