Lääketietokeskus Tietoa meistä Yhteistyötä Opiskelijaprojekti BMI

Opiskelijatiimi konseptoi verkkopalvelun lääkehoidon seurantaan

Lääketietokeskus osallistui syksyllä 2014 kolmatta kertaa BMI-projektiin. Opiskelijatiimi konseptoi helppokäyttöisen ja houkuttelevan verkkopalvelun, jossa kuluttajat voivat raportoida lääkkeidensä vaikutuksia, saada lääkeneuvontaa ja keskustella muiden lääkkeidenkäyttäjien kanssa. 

BMI on monialainen opiskelijaprojekti

BMI Innovation Project on monialainen, neljän eri korkeakoulun ainejärjestöjen yhteistyönä vetämä vuosittainen hanke, joka yhdistää yritysten ja opiskelijoiden parhaat voimavarat case-esimerkkien voimalla. Opiskelijoista kootut ryhmät työstävät muutaman viikon rupeamana yritysten laatimia tehtävänantoja ja esittelevät tuloksiaan projektin päätösmessuilla. Syksyllä 2014 Lääketietokeskuksen lisäksi yritysosapuolina hankkeessa olivat mukana Sitra, THL, HUS, Planmeca, Innovamo ja Meedoc.

Miten kerätä tietoa lääkehoidon toteutumisesta?

Lääketietokeskuksen case syksyn 2014 BMI-projektissa oli kuluttajien raportointi omasta lääkkeiden käytöstään. Kliinisten lääketutkimusten rinnalle tarvitaan uusia menetelmiä lääkkeiden vaikutuksiin liittyvien tietojen keräämiseen. Lisäksi kuluttajien kiinnostus oman terveytensä ja lääkitystensä seuraamiseen ja hallintaan lisääntyy jatkuvasti. Näistä lähtökohdista Lääketietokeskuksen BMI-opiskelijatiimi konseptoi helppokäyttöisen ja houkuttelevan verkkopalvelun, jossa kuluttajat voivat raportoida lääkkeidensä vaikutuksia, saada lääkeneuvontaa ja keskustella muiden lääkkeidenkäyttäjien kanssa. Viranomaisille, tutkimustahoille ja lääkeyrityksille verkkopalvelu voisi toimia tiedonkeruun lähdemateriaalina.

Haastavasta konseptista tuoretta näkökulmaa palvelukehitykseen 

Opiskelijat kokivat Lääketietokeskuksen casen mielenkiintoiseksi ja haastavaksi. Töitä teetti erityisesti sen suunnittelu, millaisilla keinoilla kuluttajat saadaan sitoutumaan verkkopalvelun pitkäjänteiseen käyttöön. Lääketietokeskukselle opiskelijoiden ratkaisu antoi arvokkaita eväitä ja tuoretta näkökulmaa lääkkeiden käytönaikaiseen raportointiin.

Lisätietoja

Elli Leppä
Kehitysproviisori, FT
work (09) 6150 4962
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje