Lääketietokeskus Tietoa meistä Asiakasesimerkit Case: Mediconsult

Case: Mediconsult – Pharmaca Fennica tukee terveydenhoitoalan ammattilaisen työtä

Mediconsultin Mediatri-potilastietojärjestelmässä käytetään täysin integroitua interaktiivista Pharmaca Fennica Lääketietokantaa.

Pharmaca Fennica on auttanut jo vuosien ajan Mediatrin käyttäjiä toteuttamaan turvallista ja tehokasta lääkehoitoa. "Mediatrissa on ajantasainen Pharmaca Fennican lääketieto helposti käytettävissä," kertoo johtava ylilääkäri Sari Mäkinen Kangasalan sosiaali- ja terveyskeskuksesta. Mäkisen mukaan järjestelmään viedyt tavanomaisimmin käytetyt lääkeannokset jouduttavat lääkityksen määräämistä ja parantavat lääkehoidon turvallisuutta.

Kustannustehokkuutta ja innovatiivisuutta

Mediconsultin toiminta-ajatuksena on tuottaa tietojärjestelmiä ja palveluita erilaisille sosiaali- ja terveydenhuoltoalan organisaatioille. Ammattilaisille suunnattujen ratkaisujen lisäksi Mediconsultin järjestelmät tarjoavat potilaalle mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa itse aktiivisesti omaan hoitoonsa Medinet-omahoitopalvelun avulla.

"Potilastietojärjestelmä on terveydenhoitoalan ammattilaisen tärkein työväline – panostamme voimavaramme sen kehittämiseen. Noudatamme kansallisen tason määrityksiä ja ajattelemme ratkaisuissamme aina käyttäjän ja potilaan näkökulmaa. Olemme kiinnittäneet Mediatrissa erityistä huomiota lääketietojen käsittelyyn. Käyttäjä voi esimerkiksi hakea helposti valmisteiden tietoja ja vertailla niiden farmakologisia ominaisuuksia”, kertoo toimitusjohtaja Tommi Salaspuro.

Lastenlääkäri Asko Niemisen (Mäntänvuoren terveys, Kangasalan tk) mukaan Mediatrin Pharmaca Fennicasta on helppo tarkastella tarkempia tietoja lääkkeestä. Perustietojen lisäksi esim. annosteluohjeet löytyvät helposti, joten lääkkeiden määrääminen lapsille onnistuu sujuvasti ja turvallisesti painon perusteella.

"Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä lääketietojen käytettävyyteen järjestelmissämme. Olemme kiinnostuneita tarjoamaan Lääketietokeskuksen tuottamia muitakin lääketietopalveluita niin ammattilaisten kuin potilaiden käyttöön", Salaspuro jatkaa.

Asiakaslähtöisiä lääketietopalveluita 40 vuoden ajan

Ensimmäinen sähköinen Pharmaca Fennica julkaistiin vuonna 1991. Sen jälkeen Pharmaca Fennica Lääketietokantaa on hyödynnetty lukuisissa terveydenhuollon sovelluksissa. Lääketietokeskuksen lääketietopalvelut perustuvat terveydenhuollon ammattilaisten tarpeiden syvälliseen ymmärtämiseen ja pitkäjänteiseen kumppanuuteen. Pisimmälle viedyissä sovelluksissa rakenteinen Pharmaca Fennica Lääketietokanta toimii osana terveydenhuollon tietojärjestelmiä ja mahdollistaa päätöksenteon tuen ominaisuuksien käytön.

"Yhteistyö Mediconsultin kanssa on ollut antoisaa ja uskon vahvasti, että palveluillamme olemme tuottaneet lisäarvoa niin Mediconsultille kuin heidän Mediatri-käyttäjilleen ja ennen kaikkea potilaille. Ajantasaisen ja luotettavan lääketietokannan integroiminen terveydenhuollon järjestelmiin on erittäin tärkeää sekä lääkitysturvallisuuden että kustannustehokkaan hoidon kannalta", toteaa johtaja Topi Hanhela.

Lisätietoja

Topi Hanhela
Asiakkuus- ja kehitysjohtaja
work 040 518 0792
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje