Paul Lillrank, Aalto yliopisto
07.05.2021

Millaisia radikaaleja muutoksia tiedolla johtaminen ja vaikuttavuusperusteisuus tuovat terveydenhuoltoon? Miten vaikuttavuusperusteisessa terveydenhuollossa mitataan ja arvioidaan toteutuneet vaikutukset? Mitä muutos tarkoittaa terveydenhuollon toimijoiden tai potilaiden näkökulmasta? 

Tule mukaan kuuntelemaan webinaaria, jossa Laadunohjauksen ja palvelutuotannon professori Paul Lillrank Aalto-yliopistosta kertoo, miten vaikuttavuusperusteisuus muuttaa terveydenhuoltoa. Paulin mukaan vaikuttavuusperusteisuus merkitsee radikaaleja muutoksia terveydenhuollon tuloksellisuuden mittaamiseen ja resurssien allokaatioon. Miten tuottajariski hallitaan mallissa, jossa tuloksiin vaikuttavat terveyspalveluiden lisäksi muut asiat, kuten potilaiden terveyskäyttäytyminen ja eri potilasryhmien väliset erot?

Webinaari sopii erityisesti sinulle, joka toimit lääkealan ja terveydenhuollon johto- ja asiantuntijatehtävissä ja haluat kehittää tiedolla johtamisen taitojasi. Myös muut aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita. Tilaisuuden juontaa avainasiakkuuspäällikkö Krista Korpela Lääketietokeskuksesta.

Paul Lillrank

Paul Lillrank on toiminut Laadunohjauksen ja palvelutuotannon professorina Aalto yliopiston Tuotantotalouden laitoksella vuodesta 1994. Hän on tutkinut terveydenhuollon tuotantotaloutta ja perustanut tutkimusryhmän HEMA (Healthcare Engineering and Management), josta versosi alan johtava asiantuntijaorganisaatio The Nordic Healthcare Group (NHG). Hän on julkaissut alan oppikirjan The Logics of Healthcare – The Professional’s Guide to Health Systems Science (Taylor & Francis 2018). Paul Lillrank on tieteellinen johtaja Business Finlandin rahoittamassa hankkeessa MASSE (Personalized Care with Mass Production Efficiency), jossa haetaan ratkaisuja moni- ja pitkäaikaissairaiden hoidon pirstaloitumiseen Hoidonohjaamo-konseptin avulla.

Tilaa tallenne

7 askelta kohti parempaa tiedolla johtamista

Tämä webinaari on osa 7 askelta kohti parempaa tiedolla johtamista -webinaarisarjaa.