Lääkäritapahtuma
17.02.2020

Olemme mukana Pohjolan Lääkäripäivillä 19. - 21.2. Oulun Musiikkikeskuksessa. Tule tutustumaan Lääketietokeskuksen palveluihin, jotka ovat ainutlaatuinen yhdistelmä farmaseuttista osaamista ja modernia teknologiaa. Palveluidemme avulla terveydenhuollon ammattilaiset hoitavat työnsä tehokkaasti ja huolehtivat potilasturvallisuudesta. Pohjolan Lääkäripäivillä kuulet, mitä meillä on tarjota juuri sinulle.

Osastomme 15 on avoinna näyttelyn aukioloaikojen mukaisesti:

ke 19.2. klo 09.00-15.30
to 20.2. klo 09.00-15.30
pe 21.2. klo 09.00-15.30

Digitaaliset Lääketietopalvelut työsi tukena - tulossa olevia uutuuksia

Lääkkeiden saatavuushäiriötiedot Pharmaca Fennica -palveluissa

Lääkkeiden saatavuusongelmat työllistävät lääkäreitä vastaanotoilla päivittäin. Saatavuusongelmien ratkomista hankaloittaa se, että lääkäreillä ei ole täsmällisiä tietoja siitä, mitä valmisteita on saatavilla ja mitä ei.

Lääketietokeskus tuo lääkkeiden saatavuushäiriötiedot osaksi Pharmaca Fennica -palveluja, jolloin tiedot lääkkeiden saatavuudesta ovat nähtävissä kätevästi muun lääketiedon yhteydessä. Näin lääkäri tietää jo lääkettä määrätessään, onko sitä saatavana. Palveluistamme lääkäri näkee samalla myös, mitä vastaavia lääkkeitä on saatavilla. Näkymät on kehitetty lääkäreiltä saadun palautteen perusteella.

Lääkkeiden ympäristötiedot osaksi lääketietoja

Suomessa jää käyttämättä vuosittain n. 95-125 miljoonan € arvosta apteekeista ostettuja reseptilääkkeitä. Osa lääkkeistä päätyy kotitalousjätteisiin, josta ne kulkeutuvat vesistöihin. Aineet päätyvät vesistöihin myös jätevesien mukana ja ovat myrkyllisiä vesieliöille.

Ruotsissa lääkkeiden ympäristönäkökulmat on huomioitu jo 15 vuoden ajan. Nyt Lääketietokeskus on tuomassa lääkkeiden ympäristöluokitusta Suomeen osaksi Pharmaca Fennica -aineistoja, jolloin se on nähtävissä osana muita lääketietoja. Näin lääkäri voi lääkettä määrätessään valita mahdollisuuksien mukaan ympäristöä vähemmän kuormittavan vaihtoehdon.