Lääkäri 2020
07.01.2020
Olemme mukana Lääkäri 2020 -tapahtumassa 8. - 10.1. Helsingin Messukeskuksessa. Tule tutustumaan Lääketietokeskuksen palveluihin, jotka ovat ainutlaatuinen yhdistelmä farmaseuttista osaamista ja modernia teknologiaa. Palveluidemme avulla terveydenhuollon ammattilaiset hoitavat työnsä tehokkaasti ja huolehtivat potilasturvallisuudesta. Lääkäri 2020 -tapahtumassa kuulet, mitä meillä on tarjota juuri sinulle. Osastomme 1a11 on avoinna näyttelyn aukioloaikojen mukaisesti:
 
ke 8.1. klo 9.30–17.00
to 9.1. klo 9.30–18.00
pe 10.1. klo 9.30–15.30

Digitaaliset Lääketietopalvelut työsi tukena - uutta palveluissamme vuonna 2020

Lääkkeiden saatavuushäiriötiedot Pharmaca Fennica -palveluissa

Lääkkeiden saatavuusongelmat työllistävät lääkäreitä vastaanotoilla päivittäin. Saatavuusongelmien ratkomista hankaloittaa se, että lääkäreillä ei ole täsmällisiä tietoja siitä, mitä valmisteita on saatavilla ja mitä ei.
 
Lääketietokeskus tuo lääkkeiden saatavuustiedot osaksi Pharmaca Fennica -palveluja, jolloin tiedot lääkkeiden saatavuudesta ovat nähtävissä kätevästi muun lääketiedon yhteydessä. Näin lääkäri tietää jo lääkettä määrätessään, onko sitä saatavana. Palveluistamme lääkäri näkee samalla myös, mitä vastaavia lääkkeitä on saatavilla. Näkymät on kehitetty lääkäreiltä saadun palautteen perusteella.

Lääkkeiden ympäristötiedot osaksi lääketietoja

Suomessa jää käyttämättä vuosittain n. 95-125 miljoonan € arvosta apteekeista ostettuja reseptilääkkeitä. Osa lääkkeistä päätyy kotitalousjätteisiin, josta ne kulkeutuvat vesistöihin. Aineet päätyvät vesistöihin myös jätevesien mukana ja ovat myrkyllisiä vesieliöille.

Ruotsissa lääkkeiden ympäristönäkökulmat on huomioitu jo 15 vuoden ajan. Nyt Lääketietokeskus on tuomassa lääkkeiden ympäristöluokitusta Suomeen osaksi Pharmaca Fennica -aineistoja, jolloin se on nähtävissä osana muita lääketietoja. Näin lääkäri voi lääkettä määrätessään valita mahdollisuuksien mukaan ympäristöä vähemmän kuormittavan vaihtoehdon.

Lääkkeen ympäristöluokitus tueksi lääkkeenmääräämiseen?
Paneelikeskustelu Areena-lavalla pe 10.1.2020 klo 11-12

Millaisia kysymyksiä potilaat esittävät lääkkeiden ympäristövaikutuksista lääkäreille? Millaisia tietoja lääkkeen ympäristövaikutuksista pitäisi esittää lääkehoitoprosessin eri vaiheissa eri terveydenhuollon ammattilaisten näkökulmasta?
 
Ajankohtaisessa paneelikeskustelussa käsitellään konkreettisten esimerkkien avulla sitä, miten lääkkeiden ympäristövaikutuksiin liittyvää tietoa voidaan tuoda tueksi lääkärin päätöksentekoon ja potilaan ohjeistamiseen lääkehoitoprosessin eri vaiheissa. Panelistit:
 
• Hanna Rintala, yleislääkäri
• Nico Vehmas, terveyskeskuslääkäri
• Elli Leppä, kehitysproviisori, FT, Lääketietokeskus

Pharmarket™ RWD, tosielämän tietoa lääkkeen käytöstä päätöksenteon tueksi

Pharmarket™ RWD on uusi palvelu, joka yhdistää real world dataa eli eri lähteistä saatavaa ja hyödynnettävää tietoa lääkkeen tosielämän käytöstä. Lääkkeen tukkumyyntitilastot ja terveydenhuollon hoitoilmoitustiedot on tuotu samaan näkymään, jolloin lääkehoitoa voidaan analysoida nopeasti ja joustavasti sekä alueellisella että kansallisella tasolla, esimerkiksi:
  • Lääkkeen kulutustiedot yhdistettynä hoitoilmoitustietokannan mukaiseen potilasmäärään
  • Sopii myös sote-toimijoiden käyttöön
  • Tulossa: Terapiaryhmän sisällä tapahtuva käyttömuutos ja sen seuranta dynaamisella kuvaajalla

PharmAcademia – joustava, laadukas ja visuaalisesti miellyttävä oppimiskokemus

Uusi verkko-oppimispalvelumme tarjoaa lääke- ja terveysalan ammattilaisille joustavan, laadukkaan ja visuaalisesti miellyttävän oppimiskokemuksen. PharmAcademiasta löydät jo tämän vuoden aikana yli 30 verkkokoulutusta ja webinaaria.
 
Tavataan Helsingin Messukeskuksessa!