Lääkkeiden ympäristövaikutukset kiinnostavat apteekin asiakkaita

21.01.2022

Ympäristötietoisuuden kasvaessa myös lääkkeiden ympäristövaikutuksiin on alettu kiinnittää enemmän huomiota. Myös apteekin asiakkaat kysyvät yhä enemmän ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja, ja kysymyksiin törmätään apteekeissa jo lähes päivittäin. Apteekit voivat saavuttaa kilpailuetua ympäristönäkökohdat huomioivalla lääkeneuvonnallaan.

Merten hyvinvointia tarkasteleva muotoilu- ja tutkimuslaboratorio avautuu Designmuseossa 6. syyskuuta

18.07.2019
Designmuseossa avautuu syyskuussa muotoilua ja tutkimusta yhdistävä Critical Tide -näyttely. Lääketietokeskus on näyttelyn pääyhteistyökumppani.

Helsinki Design Weekin alussa avautuva Critical Tide -näyttely kokoaa yhteen projekteja ja teoksia, jotka tutkivat meriä ja muutoksen mahdollisuutta muotoilun keinoin. Critical Tide yhdistää näyttelytilaan tutkimuksen, aktivismin ja yhteisöllisyyden.

Lääkealan ympäristöpäivässä pohdittiin lääkkeiden ympäristövaikutuksia

11.04.2019

Lääketietokeskus järjesti ensimmäisen Lääkealan ympäristöpäivän 13.3.2019. Tapahtuma tarjosi lääkealan asiantuntijoille työkaluja ja käytännön vinkkejä ympäristöasioista huolehtimiseen. Koulutuksessa käytiin läpi kaikki lääkkeen elinkaareen liittyvät vaiheet ja niiden ympäristövaikutukset. Lääkeyritysten, apteekkien, sairaaloiden, tutkijoiden ja viranomaisten edustajat kertoivat näkemyksiään, kokemuksiaan ja faktaa siitä, miten ympäristöasioita huomioidaan lääkealalla nyt ja tulevaisuudessa.