Sara Väätäjä aloitti junior data-analyytikkona

30.09.2019

Sara Väätäjä aloitti 2.9.2019 Lääketietokeskuksella junior data-analyytikkona. Hän on humanististen tieteiden kandidaatti pääaineenaan kognitiotiede. Viime kesänä Sara kävi AW Academyn dataan ja analytiikkaan keskittyvän 12 viikon koulutuksen.

Aiemmin Sara on työskennellyt muun muassa tutkimusassistenttina. Hän harrastaa säännöllisen epäsäännöllisesti kaikenlaista luovaa kuten musiikkia.
 

Tiedolla johtamisen metodit sopivat liiketoimintaan ja tutkimukseen

26.06.2019

Yliopiston Apteekki on Suomessa ja Venäjällä toimiva apteekkikonserni ja sen omistaa Helsingin yliopisto. Yliopiston Apteekki tekee tutkimusyhteistyötä laajan kumppaniverkoston kanssa. Tiedolla johtaminen on työkalu Yliopiston Apteekin liike- ja tutkimustoiminnalle.

Mitä tiedolla johtaminen tarkoittaa sotepalveluissa?

14.01.2019

Maakunta- ja soteuudistuksen myötä tiedolla johtaminen nousee keskiöön nyt ja lähivuosina. Mitä tiedolla johtaminen sitten tarkoittaa ja miksi sitä tarvitaan sotepalveluissa?

Tiedolla johtamiselle on vaikea löytää selkeää määritelmää. Ilmaisu palautuu tietojohtamisen määritelmään ja sen historiaan. Usein viitataan myös englanninkielisiin termeihin Business Intelligence ja Knowledge Management. Tietojohtaminen tarkoittaa tapaa, jolla tietoa käsitellään, ja tiedolla johtaminen tarkoittaa tiedon valjastamista päätöksenteon tueksi.