Tekoäly muuttaa terveydenhuollon tulevaisuutta

07.12.2021

23.11.2021 oli viimeinen osa 7-osaisesta tiedolla johtamisen webinaarisarjasta 7 askelta kohti parempaa tiedolla johtamista. Haimme ja saimme vastauksia kysymykseen: Miten tekoäly muuntaa terveydenhuollon tulevaisuutta?

Moderaattorina oli Leo Heinsuo, joka työskentelee Lääketietokeskuksessa Machine Learning Engineer -nimikkeellä. Hänen osaamisensa on keskittynyt backend-kehitykseen sekä koneoppimisratkaisujen kehittämiseen. Leo avasi aluksi peruskäsitteitä ja keskeisiä näkökulmia niin, että ne tulevat kaikille tutuiksi.

Jalat maassa, data pilvissä

11.08.2021

Olen ollut ML Engineerinä, eli koneoppimisinsinöörinä mukana eri alojen toimijoiden eri projekteissa. Koneoppimisen kannalta pilvipalvelut ovat erittäin oleellisessa osassa, sillä koneoppimismallien kehitys vaatii useimmiten paljon laskentatehoa, ajantasaista dataa, automaatiota sekä skaalautuvan jakelualustan. Laskentatehon saa pilviympäristöissä käyttöön muutamalla hiiren klikkauksella, mutta kaikki muu onkin sitten monimutkaisempaa.

Parempaa tiedolla johtamista mahdollistamassa

10.05.2021

Lääketietokeskuksen myyntitiimi vahvistui viime elokuussa, kun Krista Korpela aloitti avainasiakaspäällikkönä vastuullaan tiedolla johtamisen palveluiden myynti ja asiakkuudet.

Krista on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja suorittaa tällä hetkellä tohtoriopintoja LUT-yliopistossa. Krista kiinnostui terveysalasta jo lukioaikana apteekissa työskennellessään. Opiskeluaikana yliopistossa hän pääsi tekemään useita projekteja ja tutkimustehtäviä julkiseen sosiaali- ja terveydenhuoltoon, mikä vahvisti entisestään kiinnostusta alaan. 

Tosielämän tietoa lääkehoidon trendeistä ja lääkehoidon muutoksista

10.02.2021

Real world data -tietovirrat tuovat aivan uusia mahdollisuuksia parantaa lääke- ja terveysalan toiminnanohjausta ja päätöksentekoa. Haasteena on kuitenkin ollut, miten seuloa tietomassasta päätösten kannalta olennainen tieto, sillä dataa on saatavana runsaasti. Lääketietokeskuksen tiedolla johtamisen palvelut tarjoavat ratkaisuja tähän haasteeseen.

Lääketietokeskuksen ja THL:n yhteistyö auttaa varmistamaan yhdenvertaisen hoidon toteutumista

01.09.2020

Lääketietokeskus ja THL ovat käynnistäneet ainutlaatuisen yhteistyön tiedolla johtamisen tueksi.  Toimijoiden välille on rakennettu tiedonsiirtopalvelu, jonka avulla lääkkeiden tosielämän käytöstä saadaan tietoa Lääketietokeskuksen Real World Data -palveluihin. Palvelun avulla voidaan tarkastella esimerkiksi alueellisia hoitokäytäntöjä ja varmistaa yhdenvertaisen hoidon toteutumista.

Sara Väätäjä aloitti junior data-analyytikkona

30.09.2019

Sara Väätäjä aloitti 2.9.2019 Lääketietokeskuksella junior data-analyytikkona. Hän on humanististen tieteiden kandidaatti pääaineenaan kognitiotiede. Viime kesänä Sara kävi AW Academyn dataan ja analytiikkaan keskittyvän 12 viikon koulutuksen.

Aiemmin Sara on työskennellyt muun muassa tutkimusassistenttina. Hän harrastaa säännöllisen epäsäännöllisesti kaikenlaista luovaa kuten musiikkia.
 

Tiedolla johtamisen metodit sopivat liiketoimintaan ja tutkimukseen

26.06.2019

Yliopiston Apteekki on Suomessa ja Venäjällä toimiva apteekkikonserni ja sen omistaa Helsingin yliopisto. Yliopiston Apteekki tekee tutkimusyhteistyötä laajan kumppaniverkoston kanssa. Tiedolla johtaminen on työkalu Yliopiston Apteekin liike- ja tutkimustoiminnalle.