Kolme faktaa lääkevarmennusjärjestelmän käyttöönoton tilanteesta

16.05.2019
Uusi lääkevarmennusjärjestelmä on ollut käytössä nyt muutaman kuukauden ajan. Mitä lääkevarmennusjärjestelmälle kuuluu nyt?
 

FAKTA 1. Lääkevarmennusjärjestelmän käyttöönotto onnistui Suomessa hyvin

 
Lääkevarmennusjärjestelmä saavutti helmikuun 2019 alussa tärkeimmän virstanpylväänsä, kun lääkealan toimijat ottivat lääkevarmennusjärjestelmän käyttöönsä Suomessa. Laatupäällikkö Teijo Yrjönen Suomen Lääkevarmennus Oy:ltä sanoo, että Suomessa tilanne on hyvä.

Lääkevarmennusjärjestelmän käyttöönotto onnistui Suomessa hyvin

06.05.2019

Vuonna 2016 käynnistynyt lääkevarmennusjärjestelmäprojekti saavutti helmikuun 2019 alussa tärkeimmän virstanpylväänsä, kun kaikki lääkealan toimijat ottivat lääkevarmennusjärjestelmän Suomessa käyttöönsä. Laatupäällikkö Teijo Yrjönen Suomen Lääkevarmennus Oy:ltä sanoo, että Suomessa tilanne on hyvä. Myös järjestelmän käyttöönsä ottaneiden toimijoiden määrä on Suomessa hyvin kattava.

Kolme hyödyllistä tietoa uudistuvien lääkepakkausten 2D-datamatriisista

13.11.2018

Lääkeväärennysdirektiivin vaatimusten mukainen Lääkevarmennusjärjestelmä otetaan käyttöön viimeistään helmikuussa 2019. 

Mikä on 2D-datamatriisi? Lääkevarmennuksen myötä lähes kaikkiin Suomen reseptilääkepakkauksiin lisätään GS1-standardin mukainen 2D-datamatriisi, joka sisältää lääkepakkauksen avaintiedot. 2D-datamatriisissa valkoiset ja mustat alueet vastaavat koodattua numeroa tai kirjainta.

Kolme ratkaisua pakkausmuutosten haasteisiin

28.08.2018

Miten lääkevarmennus vaikuttaa työhösi apteekin asiakaspalvelussa?

Lääkeväärennyösdirektiivin edellyttämä Lääkevarmennusjärjestelmä otetaan käyttöön viimeistään helmikuussa 2019. 

Mitä tarkoittaa peukaloimisen estäminen? Peukaloinnin paljastava mekanismi voi olla esim. tarra tai repäisynauha, jonka avulla voi tarkistaa, onko pakkaus avattu. Osassa lääkepakkauksia peukaloinnin paljastavia mekanismeja on jo – lääkevarmennuksen myötä ne lisätään lähes kaikkiin reseptilääkepakkauksiin. 

Kolme kiinnostavaa faktaa lääkevarmennuksesta

20.06.2018

Miten lääkevarmennus vaikuttaa juuri sinun työhösi apteekissa?

Lääkeväärennösdirektiivin myötä perustettava lääkevarmennusjärjestelmä pyrkii varmistamaan lääkkeiden aitouden – lääkealan ammattilaisten avulla. 

Lääkevarmennusjärjestelmän tulee olla toiminnassa 9.2.2019 mennessä, mutta uusia pakkausmerkintöjä nähdään apteekeissa jo nyt. Järjestelmän käyttö aloitetaan vaiheittain kesäkuussa 2018 ja toimintavalmius on marraskuussa 2018.