Esittelemme palveluitamme Itä-Suomen lääketiedepäivillä

23.09.2019
Lääketietokeskus on mukana Itä-Suomen lääketiedepäivillä 25. - 26.9. Kuopion Musiikkikeskuksessa. Kerromme osastollamme uusista palveluistamme ja keräämme kehitysehdotuksia palveluidemme käyttäjiltä. Olemme tavattavissa osastolla B21 näyttelyn aukioloaikojen mukaisesti:
  • ke 25.9. klo 9 - 16
  • to 26.9. klo 9 - 16

Kolme vinkkiä luotettavan lääketiedon arviointiin

17.06.2019
Lääketiedon määrä on kasvanut huimasti viimeisten vuosikymmenien aikana. Vielä muutamia vuosikymmeniä sitten kirjallista tietoa oli saatavilla hyvin niukasti ja digitaalista ei vielä lainkaan. Nykyisin tietoa on mahdollista etsiä kirjallisten tietolähteiden lisäksi internetissä, jonne kuka tahansa voi perustaa verkkosivuston ja tietojen oikeellisuutta ei valvota lainkaan.

KLIK-tietopankista apua vaativiinkin lääketietopulmiin

23.05.2019

Vuodeosaston jääkaappi jäi yöksi raolleen ja siellä olevat lääkkeet lämpenivät. Vieläkö niitä voi käyttää? Kuinka kauan antibioottiliuosta voi säilyttää valmistuksen jälkeen? Kansallinen Lääkeinformaatiokeskus eli KLIK auttaa, kun terveydenhuollon ammattilainen kohtaa lääketietopulman.


Klik-tietopankki on terveydenhuollon organisaatioille ja apteekeille tarkoitettu helppokäyttöinen verkkopalvelu, joka tarjoaa monipuoliset ja kattavat vastaukset haastaviinkin lääketietokysymyksiin.

Tukimateriaaleista apua hoitoon sitoutumiseen

21.03.2019

Uudet markkinoille tulevat lääkkeet ovat entistä kalliimpia ja suunnattuja entistä kapeammille potilasryhmille. Kun väestö samalla ikääntyy ja terveydenhuollon kokonaiskustannukset nousevat, kysymys hoidon hinnan ja hoidosta saatavan hyödyn suhteesta käy entistäkin polttavammaksi. Hoidon vaikuttavuus (Real World Data tai Real World Evidence) tuntuvat olevan nykyään vähintään joka toisen lääke- ja terveysalan puheenvuoron otsikkona.