Kollega haussa! Avainasiakaspäällikkö, Lääketietopalvelut
Lääketietokeskus – VAIKUTTAVAA TOIMINTAA LÄÄKITYSTURVALLISUUDEN JA IHMISTEN PARHAAKSI
KLIK-tietopankista apua vaativiinkin lääketietopulmiin
Vuodeosaston jääkaappi jäi yöksi raolleen ja siellä olevat lääkkeet lämpenivät. Vieläkö niitä voi käyttää? Kuinka kauan antibioottiliuosta voi säilyttää valmistuksen jälkeen? Kansallinen Lääkeinformaatiokeskus eli KLIK auttaa, kun terveydenhuollon ammattilainen kohtaa lääketietopulman.
Klik-tietopankki on terveydenhuollon organisaatioille ja apteekeille tarkoitettu helppokäyttöinen verkkopalvelu, joka tarjoaa monipuoliset ja kattavat vastaukset haastaviinkin lääketietokysymyksiin.
Lääkekuvat helpottavat hoitotyön arkea ja tukevat turvallisen lääkehoidon toteutumista
Lääketietokeskuksen Pharmaca Fennica® -lääketietovaranto pitää sisällään lääkekuva-aineiston, jota voidaan hyödyntää kaikkialla siellä, missä lääketietoa tarvitaan: e-lääkekaapeissa, varastoroboteissa, lääkekärryissä, kirjaussovelluksissa, verkkopalveluissa sekä potilas- ja apteekkitietojärjestelmissä. Tänä keväänä Lääketietokeskuksen toimittamat lääkekuvat on otettu käyttöön myös Terveysportissa Duodecimin lääketietokannassa.
Nopeaa toimintaa potilaan parhaaksi
Viranomaiset ja muut lääke- ja terveysalan toimijat ovat tehneet hartiavoimin töitä potilaiden hoidon turvaamiseksi koronaviruspandemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Tavoitteena on ollut varmistaa lääkkeiden saatavuus ja potilaiden hoidon jatkuvuus. Toimenpiteillä on pyritty helpottamaan myös lääkäreiden ja apteekkien työtaakkaa.
Lääketietokeskus toimittaa Apotille uusinta tietoa lääkkeistä
Apotti on sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmä, jonka tehtävä on helpottaa lääkäreiden, apteekkihenkilökunnan, sairaanhoitajien ja sosiaalityöntekijöiden työtä ja auttaa heitä noudattamaan hoitotyön parhaita käytäntöjä. Yhteistyö Lääketietokeskuksen kanssa takaa, että terveydenhuollon ammattilaisilla on aina saatavilla uusin tieto lääkkeistä.
Miten huomioida lääkkeiden ympäristövaikutukset terveydenhuollon arjessa?
Oletko koskaan kysynyt apteekissa, mikä olisi mahdollisimman vähän ympäristökuormaa aiheuttava lääke sinun vaivaasi? Entä lääkärillä?
Farmasian Päivillä tutustutaan digitaalisiin lääketietopalveluihin ja farmasistin rooliin antidopingtoiminnassa
Tervetuloa tapaamaan meitä Farmasian Päiville 29. - 30.11. Helsingin Messukeskukseen. Tule kuulemaan uusista palveluistamme ja kerro meille omat kehitysehdotuksesi. Ohjelmalavalla järjestämme la 30.11. paneelikeskustelun farmasistin roolista antidopingtoiminnassa yhteistyössä SUEKin kanssa, mukana pyörätuolikelaaja Henry Manni. Katso alta lisätiedot ja tule mukaan!
Visuaalisuus selkeyttää lääketietoa
Tiedonvälitys on muuttumassa entistä enemmän visuaalisuutta painottavaksi. Päivälehtien uutiskolumneissa manataan madonlukuja painettujen kirjojen tulevaisuudelle, ja kärkkäimpien mielestä Instagram-kuvilla kommunikoiva nuoriso on hädin tuskin enää lukutaitoista. Aiheesta kuin aiheesta on saatavilla videotutoriaali: jopa Suomen lääkeviranomainen Fimea julkaisi hiljattain opasvideon lääkkeen myyntiluvan hakemisprosessista.
Lääketietokeskus mukana Turun Lääketiedepäivillä
Tervetuloa tapaamaan meitä Turun Lääketiedepäiville 6. - 7.11. Turun Logomoon. Tule kuulemaan uusista palveluistamme ja kerro meille omat kehitysehdotuksesi. Osastoltamme saat parhaat vinkit lääketietojen käyttöön ja pääset vaikuttamaan palveluidemme kehitykseen, kuten lääkkeiden saatavuushäiriötietoihin ja ympäristöluokitteluun. Olemme tavattavissa osastollamme 18 näyttelyn aukioloaikojen mukaisesti:
Ke 6.11.2019 kello 8.30–16.00
To 7.11.2019 kello 8.30–16.00