Kolme vinkkiä luotettavan lääketiedon arviointiin

26.01.2021
Lääketiedon määrä on kasvanut huimasti viimeisten vuosikymmenien aikana. Vielä muutamia vuosikymmeniä sitten kirjallista tietoa oli saatavilla hyvin niukasti ja digitaalista ei vielä lainkaan. Nykyisin tietoa on mahdollista etsiä kirjallisten tietolähteiden lisäksi internetissä, jonne kuka tahansa voi perustaa verkkosivuston ja tietojen oikeellisuutta ei valvota lainkaan.

KLIK-tietopankista apua vaativiinkin lääketietopulmiin

23.09.2020

Vuodeosaston jääkaappi jäi yöksi raolleen ja siellä olevat lääkkeet lämpenivät. Vieläkö niitä voi käyttää? Kuinka kauan antibioottiliuosta voi säilyttää valmistuksen jälkeen? Kansallinen Lääkeinformaatiokeskus eli KLIK auttaa, kun terveydenhuollon ammattilainen kohtaa lääketietopulman.


Klik-tietopankki on terveydenhuollon organisaatioille ja apteekeille tarkoitettu helppokäyttöinen verkkopalvelu, joka tarjoaa monipuoliset ja kattavat vastaukset haastaviinkin lääketietokysymyksiin.

Lääkekuvat helpottavat hoitotyön arkea ja tukevat turvallisen lääkehoidon toteutumista

23.06.2020

Lääketietokeskuksen Pharmaca Fennica® -lääketietovaranto pitää sisällään lääkekuva-aineiston, jota voidaan hyödyntää kaikkialla siellä, missä lääketietoa tarvitaan: e-lääkekaapeissa, varastoroboteissa, lääkekärryissä, kirjaussovelluksissa, verkkopalveluissa sekä potilas- ja apteekkitietojärjestelmissä. Tänä keväänä Lääketietokeskuksen toimittamat lääkekuvat on otettu käyttöön myös Terveysportissa Duodecimin lääketietokannassa.

Lääketietokeskus toimittaa Apotille uusinta tietoa lääkkeistä

04.05.2020

Apotti on sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmä, jonka tehtävä on helpottaa lääkäreiden, apteekkihenkilökunnan, sairaanhoitajien ja sosiaalityöntekijöiden työtä ja auttaa heitä noudattamaan hoitotyön parhaita käytäntöjä. Yhteistyö Lääketietokeskuksen kanssa takaa, että terveydenhuollon ammattilaisilla on aina saatavilla uusin tieto lääkkeistä. 

Farmasian Päivillä tutustutaan digitaalisiin lääketietopalveluihin ja farmasistin rooliin antidopingtoiminnassa

27.11.2019

Tervetuloa tapaamaan meitä Farmasian Päiville 29. - 30.11. Helsingin Messukeskukseen. Tule kuulemaan uusista palveluistamme ja kerro meille omat kehitysehdotuksesi. Ohjelmalavalla järjestämme la 30.11. paneelikeskustelun farmasistin roolista antidopingtoiminnassa yhteistyössä SUEKin kanssa, mukana pyörätuolikelaaja Henry Manni. Katso alta lisätiedot ja tule mukaan!

Visuaalisuus selkeyttää lääketietoa

19.11.2019

Tiedonvälitys on muuttumassa entistä enemmän visuaalisuutta painottavaksi. Päivälehtien uutiskolumneissa manataan madonlukuja painettujen kirjojen tulevaisuudelle, ja kärkkäimpien mielestä Instagram-kuvilla kommunikoiva nuoriso on hädin tuskin enää lukutaitoista. Aiheesta kuin aiheesta on saatavilla videotutoriaali: jopa Suomen lääkeviranomainen Fimea julkaisi hiljattain opasvideon lääkkeen myyntiluvan hakemisprosessista.

Lääketietokeskus mukana Turun Lääketiedepäivillä

04.11.2019

Tervetuloa tapaamaan meitä Turun Lääketiedepäiville 6. - 7.11. Turun Logomoon. Tule kuulemaan uusista palveluistamme ja kerro meille omat kehitysehdotuksesi. Osastoltamme saat parhaat vinkit lääketietojen käyttöön ja pääset vaikuttamaan palveluidemme kehitykseen, kuten lääkkeiden saatavuushäiriötietoihin ja ympäristöluokitteluun. Olemme tavattavissa osastollamme 18 näyttelyn aukioloaikojen mukaisesti:
 
Ke 6.11.2019 kello 8.30–16.00
To 7.11.2019 kello 8.30–16.00