Lääkehoito uusissa sote-rakenteissa -hybriditapahtuma keräsi lähes 200 osallistujaa

29.04.2022

Kevään ensimmäinen hybriditapahtuma, Lääkehoito uusissa sote-rakenteissa – Suunnitelmat ja aloitus, järjestettiin Helsingissä 27.4.2022. Tapahtuma keräsi paikan päälle ja etäyleisöön yhteensä lähes 200 osallistujaa.

Päivän aikana käsiteltiin tärkeitä aiheita, kuten hyvinvointialueiden ohjausta ja lääkerahoitusta, lääkeasioiden uudistamista ja alueellisen toimeenpanon näkökulmia. Päivä huipentui paneelikeskusteluun, jossa tapahtuman puhujat keskustelivat lääkehoidosta osana sosiaali- ja terveyspalveluita.

Lääkehoidon päivää vietettiin 17.3.2022 teemalla ”Lääkehoitosi digiajassa”

28.03.2022

Lääkehoidon päivää vietettiin 17.3.2022. Jo vuonna 2012 alkanut vuosittainen Lääkehoidon päivä tuo yhteen lääkealan ja terveydenhuollon toimijoita sekä lääkkeiden käyttäjiä. Tänä vuonna päivän teemana oli ”Lääkehoitosi digiajassa”. Teemawebinaarissa kuultiin puheenvuoroja mm. nivelreuman digihoitopolusta, Kanta-palvelun lääkityslistojen käytöstä, digitaalisuudesta verkkoapteekkien näkökulmasta sekä Apotin Maisa-portaalista omahoidon tukena.

Lääketietokeskus ja Evondos selvittivät hoitajien lääketietotarpeita ja lääketiedon puutteesta johtuvia ongelmatilanteita

21.03.2022

Lääketietokeskus ja lääkeannosrobottipalvelua tarjoava Evondos kartoittivat Suomessa ja Ruotsissa työskentelevien hoitajien lääketietoon liittyviä tarpeita kesällä 2021 toteutetussa kyselyssä. Kyselyn tuloksissa nousi esille useita lääketiedon etsimiseen ja käyttöön liittyviä, hoitotyön arjessa näkyviä ongelmatilanteita.