Hoitotyön Pharmaca Fennica® -verkkopalvelu

Hoitotyön Pharmaca Fennica® -verkkopalvelu

Helppokäyttöinen hoitotyön verkkopalvelu, joka on kehitetty sairaanhoitajien ja lähihoitajien arkityön tarpeita kuunnellen.

Sairaanhoitajilta puuttui juuri heidän työnkuvaansa varten suunniteltu lääketiedon lähde, joka tukisi lääkehoidon toteuttamista ja potilaiden lääkeneuvontaa, kertoo Lääketietokeskuksen ja kehityskumppanien selvitystyö.

Tutkimustulosten perusteella kehitetty Hoitotyön Pharmaca Fennica -verkkopalvelu sisältää Pharmaca Fennican luotettavan, ajantasaisen lääketietomateriaalin sekä työkaluja lääketiedon nopeaan hyödyntämiseen, lääkehoidon seurantaan, rinnakkaisvalmisteiden vertailuun ja potilasneuvontaan. Verkkopalvelu on helppokäyttöinen ja suunniteltu yhdessä sairaanhoitajien ja lähihoitajien kanssa.

Hoitotyön Pharmaca Fennica

Hoitajien arkea helpottava työkalu

Hoitotyön Pharmaca Fennica® on verkkopalvelu, jossa voi muun muassa:

  • Tunnistaa lääkkeitä tablettien ja kapseleiden kuvien avulla
  • Vertailla rinnakkaislääkkeitä yhdellä silmäyksellä − geneeriset vastaavuustaulukot
  • Valmistaa yhdenmukaisten ohjeiden avulla IV-lääkkeitä käyttökuntoon (laimennus ja annostelu)
  • Tukea potilaan lääkehoitoa selkeiden potilasohjeiden avulla
  • Lisäksi nopea ja monipuolinen lääkehaku vapauttaa aikaa potilasta varten

Hoitotyön Pharmaca Fennica® saatavissa myös Terveysportissa. Pyydä tarjous organisaatiollesi.

Kiinnostuitko palvelusta? Ota yhteyttä!

Ota meihin yhteyttä

Ota yhteyttä

Pharmaca Fennica® -verkkopalvelu

Kaikille avoin Pharmaca Fennica® -verkkopalvelu

Maksuton selainversio Pharmaca Fennica® -lääketiedosta toimii ilman kirjautumista osoitteessa pharmacafennica.fi. Selainversiota voit käyttää kaikilla laitteilla: puhelimen, tabletin ja tietokoneen selaimessa. Voit vertailla helposti yhdessä näkymässä eri valmisteita.

PF-selosteen voi hakea

  • Valmisteen nimellä
  • Vaikuttavalla aineella
  • Käyttöaiheella
  • Yrityksen nimellä
  • Vnr-numerolla

Mobiililaitteelle voit ladata myös mobiilisovelluksen, lue lisää.

Lääkekortti

Lääkekortti.fi - luotettava työkalu lääkityksen hallintaan

Lääkekortti.fi on kaikille avoin verkkopalvelu lääkitys- ja rokotustietojen ylläpitoon, joka tukee omahoitoa ja lisää lääkehoidon turvallisuutta. Tietojen täyttäminen, tallentaminen ja tulostaminen on vaivatonta yksinkertaisten valikoiden ja välivaiheiden avulla. Palvelu on toteutettu suomen ja ruotsin kielellä.

Lääkekortti.fi ei vaadi erillistä kirjautumista eikä käyttäjätilin muodostamista. Käyttäjä voi tallentaa palveluun lisättävät tiedot erillisenä tiedostona omalle tietokoneelleen tai muistitikulle. Tiedot eivät tallennu Lääketietokeskukseen. Palvelu on toteutettu yhteistyössä Vaasan sairaanhoitopiirin kanssa.

Lääkekortti.fi

Lääkekortti nyt myös helposti tulostettavana versiona

Voit tulostaa lääkekortin nyt myös kätevästi suoraan alla olevasta linkistä. Avaa pdf-tiedosto, tulosta kortti, taita se ohjeistuksen mukaan ja täytä siihen tarvittavat tiedot. Pidä täytetty kortti aina mukanasi! 

Tulostettava Lääkekortti

Lääkeinfo.fi

Lääkeinfo.fi - lääkevalmisteiden pakkausselosteet

Lääkeinfo.fi-verkkopalvelun sisältämät pakkausselosteet ovat virallisia ja viranomaisen hyväksymiä, ja ne koskevat Suomessa myytäviä lääkevalmisteita. Pakkausselosteet ovat sekä suomeksi että ruotsiksi.

Lääkevalmisteen pakkausselosteen voi etsiä valmisteen nimen tai yrityksen mukaan. Suomenkieliset pakkausselostetekstit voi tarvittaessa kuunnella puhesyntetisaattorin avulla painamalla sitä osoittavaa linkkiä.

Kannattaa myös huomioida, että Lääkeinfo.fi-verkkopalvelussa oleva pakkausseloste saattaa olla uudempi kuin lääkepakkauksen mukana tullut, ja siten poiketa tästä joltain osin.