TILAA NYT

Pharmaca Fennica® kirjat 

Pharmaca Fennica 2020

Pharmaca Fennica -kirja

Lääkeainekohtainen kirja tiivistää valmisteyhteenvetojen tiedot nopeasti vertailtaviksi ja hyödynnettäviksi käytännön työhön. Tiedot on järjestetty terapiaryhmittäin. Saat yhdellä silmäyksellä selkeän kokonaiskuvan terapiaryhmästä, lääkeaineesta ja -valmisteista.
 
Sinun on helppo ja nopea verrata lääkeaineiden ja valmisteiden tietoja: tarkistat sujuvasti esim. käyttöaiheet tai yleiset haittavaikutukset ja näet kätevästi taulukoituna mm. jaettavuus-, murskattavuus- ja korvattavuustiedot. Lisäksi mm.

 • Farmakogenomiikka: Perimän vaikutus lääkevasteeseen ja lääkkeen käyttöön: esim. annosmuutokset tai seurantatarve
 • Lääkeaineiden vaikutusmekanismit tiiviissä ja ymmärrettävässä muodossa
 • Hoidon aloitus- ja seuranta- sekä lääkitysturvallisuustietoja yhteen koottuna
 • Tiedot lääkeaineiden sallittavuudesta kilpaurheilussa
 • Lääkeaineen soveltuvuus iäkkäille

Uutta vuonna 2021: Merkittävä muutos -symboli  

Symboli on lisätty tietokenttiin, joissa on tapahtunut tärkeä muutos vuoteen 2020 verrattuna. Näin voidaan parantaa lääkitysturvallisuutta varmistamalla huomion kiinnittyminen oleellisiin muutoksiin esim. annostuksessa tai seurantaohjeissa.
 

Pharmaca Fennica 2021 -kirja

Pharmaca Fennica -kirjatilaukset

Pharmaca Fennica on saatavilla jatkossa vain digitaalisesti:


Pharmaca Fennica 2021 -kirjaa voi tilata 30.6.2022 asti. Pharmaca Fennica 2021 -kirjan hinta: 108 € sis. alv 10 % + toimitus- ja käsittelykulut.

Tilaa tästä

Tarjoamme Pharmaca Fennica 2021-kirjasta yhden maksuttoman kappaleen (arvo 108 euroa) lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille, joilla on yksilöintitunnus (ent. sv-numero) ja sairaanhoitajille, joilla rajattu lääkkeenmääräämisoikeus. Jos et ole tilannut vielä vuoden 2021 kirjaasi, voit tilata sen alla olevasta linkistä.

Lääkäri: tilaa tästä Reseptihoitaja: tilaa tästä

Yhdellä silmäyksellä selkeä kokonaiskuva terapiaryhmästä, lääkeaineista ja -valmisteista

 • HELPPOUS – lääkkeiden vertailu yhdellä silmäyksellä:
  • esim. käyttöaiheet, murskattavuus, turvalaitteet, korvattavuus
 • AJANSÄÄSTÖ – tieto löytyy aina samasta paikasta yhdenmukaisesti ilmaistuna:
  • esim. vaikutustapa, hoidon seuranta, vasta-aiheet
 • KÄYTÄNNÖNLÄHEISYYS – tiiviit ohjeet arjessa:
  • esim. lääkkeen ottaminen, hoidon aloitus, riskilääkkeet, vaikutuksen alkamisnopeus
 • LÄÄKITYSTURVALLISUUS – tuki myös erityistilanteisiin
  • Lapset: annostus lapsipotilaille
  • Munuaisten vajaatoiminta: annostusohje vajaatoiminta-asteen mukaan
  • Farmakogenomiikka eli perimän vaikutus lääkevasteeseen ja lääkkeen käyttöön: annosmuutokset ja seurantatarve
  • Raskaus/imetys: tiedot lääkkeen soveltuvuudesta
  • Urheilijat: tieto lääkkeen sallittavuudesta kilpaurheilussa
 • LUOTETTAVUUS – lääkehoidon tukena kohta jo 50 vuoden ajan
Pharmaca Fennica Veterinaria

Pharmaca Fennica Veterinaria® − luotettavaa tietoa eläinlääkkeistä

Pharmaca Fennica Veterinaria on helppokäyttöinen, ajantasainen ja kattava tietopaketti eläinlääkkeistä eläinlääkäreiden, eläintenhoitajien ja apteekkien työn tueksi.

Teos sisältää tiedot Suomessa markkinoilla olevista eläinlääkkeistä ja rokotteista sekä kattavan valikoiman vapaankaupan valmisteita. Terapiaosasta löytyvät lääkevalmisteiden perustiedot luokiteltuna käyttötarkoituksen mukaan sekä vapaakaupan valmisteet omana ryhmänään. Terapiaosassa ja hinnastossa esitetään 1.2.2022 voimassa olevat tukkuhinnat (alv 0 %).

Pharmaca Fennica -selosteet perustuvat Fimean tai Euroopan lääkeviraston (EMA) hyväksymiin valmisteyhteenvetoihin. Mukana ovat myös tiedot määräaikaisista erityislupavalmisteista.

Merkittävä muutos -symboli  

Symboli on lisätty tietokenttiin, joissa on tapahtunut tärkeä muutos vuoteen 2021 verrattuna. Näin voidaan parantaa lääkitysturvallisuutta varmistamalla huomion kiinnittyminen merkittäviin muutoksiin esim. annostuksessa tai seurantaohjeissa.

Pharmaca Fennica Veterinaria 2022

Tilaa Pharmaca Fennica Veterinaria® 2022!

Hinta: 58 € sis. alv 10 % + toimitus- ja käsittelykulut

Tilaa tästä

Eläinlääkärit

Toimitamme helmikuun lopussa yhden Pharmaca Fennica Veterinaria 2022 -kirjan maksutta kaikille osoiterekisterissämme oleville eläinlääkäreille suomalaisiin osoitteisiin. Mikäli sinulle ei ole aikaisemmin postitettu kirjaa, ilmoitathan meille yhteystietosi. Ilmoitathan myös, jos yhteystietosi ovat muuttuneet edellisvuodesta. Voit ilmoittaa tai päivittää omat osoitetietosi osoitteessa: www.laaketietokeskus.fi/elainlaakareille.

Eläinlääkäriliiton jäsenenä käytössäsi on Pharmaca Fennica Veterinaria -verkkopalvelu Eläinlääkäriliiton jäsen- eli Fimnet-tunnuksella osoitteessa www.elainlaakkeet.fi.

Pharmaca Fennica Veterinaria® -verkkopalvelu

Mobiilikäyttöön optimoitu Pharmaca Fennica Veterinaria -verkkopalvelu sisältää kirjasta tutut sisällöt ja vapaankaupan valmisteiden luokittelun. Löydät palvelusta myös eläinlääkkeiden pakkausselosteet suomeksi ja ruotsiksi sekä tiedot valmisteisiin tulleista tärkeistä muutoksista. Palvelun tiedot päivitetään kuukausittain. Kysy lisätietoja ja pyydä tarjous osoitteesta info@laaketietokeskus.fi.

Ota meihin yhteyttä

Ota yhteyttä