Nordic Medicines Sustainability Forum 2021
21.10.2021

Lääkealan vastuullisuusasiat ovat nyt ajankohtaisempia kuin koskaan. Lääketietokeskus tuo lääkealan pohjoismaiset toimijat yhteen keskustelemaan ympäristövaikutusten ajankohtaisista asioista.

Nordic Medicines Sustainability Forum 2021 kattaa monipuolisesti lääkkeen elinkaaren vaiheita valmistuksesta potilaalle ja lääkkeen hävitykseen. Tapahtumassa kuullaan, miten lääkealan toimijat vastaavat lääkkeiden ympäristövaikutusten tuomiin haasteisiin ja mitä asioita on huomioitava lääkkeen elinkaaren eri vaiheissa. Lisäksi tapahtumassa pureudutaan ympäristövaikutusten mittaamiseen muun muassa lääkkeiden kilpailutusten yhteydessä ja kuullaan käytännön case-esimerkkejä ympäristöhankkeiden implementoinnista osaksi yrityksen jokapäiväistä tekemistä.

- Lääkeala työskentelee aina vain aktiivisemmin ympäristö- ja vastuullisuusasioiden parissa. Pohjoismaissa on tehty hyvää työtä ja kehitetty uusia ratkaisuja ympäristövaikutusten mittaamiseen ja vähentämiseen. Nordic Medicines Sustainability Forum tuo lääkealan toimijat yhteen jakamaan alan parhaat ratkaisut ja esimerkit kaikkien lääkealan toimijoiden inspiraatioksi ja hyödynnettäväksi, sanoo Head of Learning Ulla Partanen Lääketietokeskuksesta.

Tapahtumassa puhumassa ovat alan eturivin asiantuntijat Pohjoismaista, kuten Bengt Mattson, Policy Manager, LIF; Sanja Karlsson, SUDDEN Project Coordinator, Helsingin yliopisto; Lisa Stern Ödmark, Chefsstrateg, Sveriges Apoteksförening, Dorethe Nielsen, Vice President, Circular for Zero, Corporate Environmental Strategy, Novo Nordisk A/S; Kati Nyman, Head of Communications, Public Affairs, Science and Sustainability, Bayer Nordic Region; Lisette Graae, Miljötillstånd och åtgärdsstrategier, IVL Svenska Miljöinstitutet; Elli Leppä, kehitysproviisori, Lääketietokeskus ja Katja Tolkki, Head of Sustainability, Oriola.

Katso lisätietoja ja tule mukaan:

Nordic Medicines Sustainability Forum 2021