Nordic Life Science Learning
27.02.2020

Uusi pohjoismainen yhteistyöprojekti Nordic Life Science Learning lisää lääketieteen ja biotieteiden koulutusten saatavuutta Pohjoismaissa ja tehostaa innovaatioita ja lääketieteen kehitystä.

Lääketieteen ja biotieteiden toimiala kukoistaa Pohjoismaissa, ja lääketiede kehittyy nopeammin kuin koskaan aiemmin. Pohjoismaiden kaltaisissa pienissä maissa lääketieteen ja biotieteiden koulutusten saatavuus on ollut kuitenkin niukkaa. Nyt viisi pohjoismaista lääketieteen ja biotieteiden organisaatiota Ruotsista, Suomesta ja Norjasta on yhdistänyt voimansa parantaakseen koulutusten saatavuutta yli maarajojen. 

Nordic Life Science -projektin viisi kumppania ovat Läkemedelsakademin ja Läkemedelsindustriföreningen (LIF) Ruotsista, Lääketietokeskus Suomesta, ja LMI – Legemiddelsindustrin ja Oslo Cancer Cluster Incubator Norjasta.

”Yhteistyön ansiosta voimme tarjota laadukkaita koulutusmahdollisuuksia laajemmalle kohderyhmälle Pohjoismaissa ja Baltiassa”, kertoo Hanna Rickberg, Ruotsin Läkemedelsakademinin koulutusosaston johtaja.

Nordic Life Science Learning on osa Nordplus Horizontal -ohjelmaa, ja se kokoaa lääketieteen ja biotieteiden alalle suunnatut koulutustapahtumat, työpajat ja käytännön kurssit saataville verkkoon. Lääketieteen ja biotieteiden ammattilaiset voivat osallistua koulutuksiin suoran videoyhteyden välityksellä tai käyttämällä aiemmin tallennettua materiaalia. Näin koulutus on saatavilla paikan päällä tai etänä yli maarajojen.

”Lääketiede ja biotieteet ovat globaali toimiala, ja maarajat ylittävä yhteistyö on tärkeää, etenkin Pohjoismaiden kaltaisille pienille maille”, sanoo Bjørn Klem, Oslo Cancer Cluster Incubatorin johtaja.

Yhteistyö vauhdittaa innovaatioita

Nordplus tarjoaa Nordic Life Science Learning -projektin eteenpäin viemiseksi rahoitusta ja tukea. Tuki vauhdittaa lääketieteen ja biotieteiden innovaatioita pohjoismaisella tasolla.

”Meitä kiehtoo mahdollisuus selvittää, miten voimme tehdä yhteistyötä pohjoismaisilla markkinoilla lääketieteen ja biotieteiden toimialan koulutustarpeiden täyttämiseksi. Perusolettamuksena on, että tarpeet ovat samankaltaisia. Verkostoituminen tulevaa yhteistyötä varten voi tuoda lisähyötyjä”, sanoo Dag Larsson, LIF:n vanhempi neuvonantaja.

Pohjoismainen yhteistyö auttaa hyödyntämään lääketieteen kehitystä ja yksilöllistettyä lääkehoitoa parhaalla mahdollisella tavalla.

"Näemme, että pohjoismainen yhteistyö on arvokas kasvualusta lääketieteen kehitykselle sekä yksilöllistetyn lääketieteen että maarajat ylittävän kehittymisen suhteen”, kertoo Marie Svendsen Aase, LMI:n projektikoordinaattori.

Projekti kestää 30. huhtikuuta 2021 saakka, minkä aikana viisi yhteistyökumppania jakavat koulutuksiaan verkkosivustojensa ja sosiaalisen median kanavien kautta.

”Nordplus-yhteistyö tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden laajentaa koulutuspalveluitamme pohjoismaisille markkinoille ja jakaa osaamista yhteistyökumppaneiden kanssa”, sanoo koulutuspäällikkö Anja Isoaho Lääketietokeskuksesta.
 

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!