Minna Jacobson
10.03.2021

Minna työskentelee Lääketietokeskuksessa myynnin johtajana. Työpäivät ovat monipuolisia ja koostuvat pääasiassa asiakastapaamisista ja myyntityöstä. Lisäksi Minnalla on käynnissä erilaisia kehitysprojekteja. 

Minna Jacobson on koulutukseltaan kemian tekniikan diplomi-insinööri. Lisäksi hän on opiskellut syventävinä aineina mikrobiologiaa ja biokemiaa. 

Minnan työhistoria on monipuolinen. Uransa alussa hän tutki termofiilisiä bakteereja muun muassa Islannissa. Kilpailuhenkisenä ja ulospäin suuntautuneena myynti kiinnosti tutkimusta enemmän. Myynnin parissa Minna on päässyt tutustumaan suomalaiseen terveydenhuoltoon ja nähnyt miten se on muuttunut vuosien saatossa. Lääketietokeskukseen Minna siirtyi Oriolasta, jossa hän toimi myynnin ja asiakkuuksien johtajana.

”Asiakastyöskentely on työn suola”

Minna aloitti Lääketietokeskuksessa myynnin johtajana elokuussa 2019. Hänen vastuulleen kuuluu myyntiprosessi kokonaisuudessaan, aina asiakastapaamisista tarjouksiin ja sitä kautta sopimuksiin. Minnan tiimissä työskentelee kolme avainasiakaspäällikköä. Lisäksi Minnan tiimiin kuuluu markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisia. 

Myynti ja asiakastyöskentely ovat vieneet Minnan mukanaan. Hän kertoo jokapäiväisen työnsä olevan monimuotoista asiakaskunnan koostuessa terveydenhuollon, lääkealan ja terveysteknologian ammattilaisista. Päivät pitävät sisällään paljon asiakastyöskentelyä, jota Minna pitää antoisana.

- Näen tärkeänä, että asiakaskohtaamisissa fokus tulee olla asiakaskokemuksessa ja lisäarvon tuottamisessa asiakkaalle. On tärkeää tiedostaa asiakkaan tarve ja sen jälkeen tarjota hänelle liiketoimintaa kehittävä ratkaisu. Asiakkaan kuuntelu ja tarpeisiin vastaaminen ovat kaiken a ja o.

Minnalla on meneillään useita kehitysprojekteja, joista yksi keskeisimmistä on asiakaskokemuksen kehittäminen. Lisäksi hän on kirkastanut myyntiprosessia ja kehittänyt myynnin raportointia ja seurantaa. 

Innovatiivinen ja kehitysorientoitunut työpaikka 

Minna luonnehtii Lääketietokeskusta vakavaraiseksi ja startup-henkiseksi yritykseksi, joka on viimeisen vuosikymmenen aikana kehittynyt kirjakustantajasta monipuolisten lääkkeisiin liittyvien digitaalisten palvelujen tuottajaksi. Hän pitää yritystä erittäin kehitysorientoituneena ja innovatiivisena. 

- Lääketietokeskus on työpaikkana erittäin kehitysorientoitunut ja innovatiivinen, eteenpäin menevä yritys, jossa on hyvä henki ja ihmiset ovat mukavia. Lääketietokeskuslaisuus loistaa ihmisissä ja olemme ylpeitä siitä mitä teemme. Merkityksellinen ja vastuullinen työ näkyy koko yrityksessä. 

Minna kertoo viihtyneensä erinomaisesti Lääketietokeskuksessa. Hän on työskennellyt talossa nyt  puolitoista vuotta ja kertoo oppivansa edelleen päivittäin uutta. 

- Palvelumme ovat niin laajoja ja monimuotoisia, ettei niitä voi hallita hetkessä. Siitä työssäni tykkään – joka päivä oppii jotakin uutta, ja se on todella mahtavaa. Olen todella tyytyväinen ja ylpeä yrityksestä. 

Etätyöskentelyä luonnon äärellä

Työskentely on tapahtunut jo vuoden etänä. Minnan mukaan tehokkuus arjessa on lisääntynyt etätyön myötä. Ennen matkustamiseen kuluneen ajan voi nyt käyttää tehokkaasti työntekoon. Hän kertoo kuitenkin kaipaavansa myös kasvokkaisia tapaamisia sekä asiakkaiden että lääketietokeskuslaisten kanssa.

- Korona-aika on sujunut hyvin ja olen nauttinut luonnosta mm. Lohjan mökillämme. Pitkät kävelylenkit kameran kanssa tuovat vaihtelua päivään ja virkistävät mukavasti. Kun työpäivä päättyy, olen Lohjalla heti luonnon keskellä ja pääsen kuvaamaan luontoa tai eläimiä. Siitä olen tykännyt todella paljon. 

 

Lääketietokeskus osallistui vuonna 2020 Great Place to Work tutkimukseen ensimmäistä kertaa, ja sille myönnettiin Great Place To Work -sertifikaatti. Lue lisää Lääketietokeskuksesta työnantajana >