Khadija Haidari
16.10.2020

Khadija on koulutukseltaan lääketeknikko ja työskentelee Lääketietokeskuksessa monipuolisissa työtehtävissä. Päävastuunaan hänellä on asiakaspalvelusta ja lääketurvatiedotuksesta huolehtiminen. Työnkuvaan kuuluu myös lääkkeiden pakkausselosteiden ja asiakastietojärjestelmän päivittämistä.

22-vuotias Khadija Haidari muutti Afganistanista Suomeen päiväkoti-ikäisenä. Tutkintoja hän on ehtinyt suorittamaan jo kaksi. Hän valmistui matkailuvirkailijaksi vuonna 2017, ja lähti tämän jälkeen opiskelemaan lääketeknikon tutkintoa Stadin ammattiopistoon. Opintojen aikana Khadija työskenteli vuoden verran apteekissa teknisenä työntekijänä.

Lääketietokeskukseen Khadija päätyi ohjaajansa vinkistä. Hänellä oli jäljellä lääketeknikon opintoihin kuuluva viimeinen työharjoittelujakso ja näyttötyö. Ohjaaja suositteli hakemaan paikkaa Lääketietokeskuksesta, sillä Khadijan toiveena oli työskentely toimistoympäristössä. Khadija aloitti työharjoittelun maaliskuussa 2019, ja valmistui kahden kuukauden harjoittelujakson päätteeksi. Tästä työt jatkuivat ensin kesätyön merkeissä, ja kesän jälkeen työnkuvaa laajennettiin.

”Työ on todella monipuolista ja kaikenlaista pääsee tekemään”

Khadijan työtehtävät Lääketietokeskuksessa ovat monipuolisia. Vastuualueina on asiakaspalvelusta ja lääketurvatiedotuspalvelusta huolehtiminen, sekä lääkkeiden pakkausselosteiden ja asiakastietojärjestelmän päivittäminen. Hyvän asiakaspalvelutaitonsa ansiosta Khadija osallistuu myös messutapahtumien järjestelyihin ja auttaa osaamisen kehittämisen palveluihin liittyvissä asiakaspalvelutehtävissä. Lisäksi hän on innokkaasti mukana lääkkeiden ulkopakkauskuvaprojektissa. 

Khadija kuvailee itseään tarkaksi ja iloitsee, että pääsee hyödyntämään vahvuuttaan työtehtävissä. Lääketietokeskukselle myönnettiin Great Place to Work -sertifikaatti, ja Khadija kertookin pitävänsä kovasti työpaikastaan. 

- Parasta Lääketietokeskuksessa on se, että erilaisuutta ja eri kulttuureja hyväksytään. Se on suuri rikkaus. Myös yhdessä tekeminen motivoi.

Palautetta tekemisestä annetaan avoimesti. Khadija kertoo, että palautteen ansiosta syntyy oivalluksia ja pääsee kehittämään itseään. Uusia asioita hän kertoo oppivansa päivittäin. Kokemusta ja osaamista on kertynyt lyhyessä ajassa odotettua enemmän. 

- Lääketietokeskus on pieni, mutta nopeasti kasvava yritys. Täällä ajankohtaisia asioita tuodaan nopeasti esille, mikä on mielenkiintoista. Tämän myötä pysyy hyvin perillä alan ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Sujuvaa työskentelyä etäyhteyksin 

Koko toimisto siirtyi huhtikuun alussa etätyöhön. Etätyöhön siirtyminen ei Khadijan mukaan ole vaikuttanut itse työntekoon. Alun totuttelun jälkeen työt ovat sujuneet täysin normaalisti, samoin kuin toimistollakin. Työkavereita ja toimiston työilmapiiriä Khadija kertoo kuitenkin ikävöivänsä.

Työnantajaa Khadija kuvaa joustavaksi ja ymmärtäväiseksi. Khadija on juuri muuttanut asumaan Lontooseen, joten työskentely jatkuu etänä. Hän kertoo yhteyksien toimivan ja työskentelyn sujuvan hyvin toisessakin maassa. 

Haaveena Khadijalla on opiskella tulevaisuudessa farmaseutin tutkinto. Opintoja hän suunnittelee jatkavansa joko Suomessa tai Lontoossa.

Lääketietokeskus osallistui keväällä 2020 Great Place to Work tutkimukseen ensimmäistä kertaa, ja sille myönnettiin Great Place To Work -sertifikaatti. Lue lisää Lääketietokeskuksesta työnantajana >