Sara Siivo, markkinoinnin ja viestinnän harjoittelija, Lääketietokeskus
10.06.2020

Nimeni on Sara Siivo ja teen Lääketietokeskuksessa liiketalouden opintoihini kuuluvaa työharjoittelua. Aloitin harjoittelun osa-aikaisesti opintojen ohella, mutta nyt kokopäiväistä harjoittelua on takana noin kuukausi. Suuntaudun opinnoissani markkinointiin ja viestintään, joten suoritan myös harjoitteluni näissä tehtävissä. Tässä blogitekstissä avaan, miksi hain harjoittelupaikkaa Lääketietokeskuksesta sekä kerron tunnelmistani ja kokemuksistani harjoittelun alkuun liittyen.

Valmistuin farmaseutiksi Helsingin yliopistosta kesällä 2018. Olen työskennellyt apteekissa yli 7 vuotta, ensin teknisenä työntekijänä ja valmistumisen jälkeen farmaseuttina. Tiesin, että haluan tulevaisuudessa töihin lääketeollisuuden puolelle, joten farmaseutiksi valmistuttuani aloitin liiketalouden opinnot Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. 

Merkityksellistä ja monipuolista työtä

Päätin hakea markkinoinnin ja viestinnän harjoitteluun Lääketietokeskukseen, sillä halusin päästä yhdistämään molempien koulutusteni oppeja. Harjoittelu koko lääkealan näköalapaikalla avaa uusia näkökulmia ja huikeat mahdollisuudet oppia lisää ja kehittää itseään. Pidän Lääketietokeskusta arvostettuna työpaikkana ja tiesin, että täällä tehdään merkityksellistä työtä, mikä oli myös iso syy tänne hakemiselleni. 

Työpäivät ovat vaihtelevia ja tehtävät monipuolisia ja mielenkiintoisia. Työnkuvaani kuuluu laajasti erilaisia markkinoinnin ja viestinnän tehtäviä, esimerkiksi uutiskirjeiden koostamista, sosiaalisen median päivitysten suunnittelua ja toteutusta sekä uutisten kirjoittamista. Lisäksi pääsen tekemään erilaisia lanseerauksiin ja kehittämiseen liittyviä tehtäviä. 

Kattava perehdytys tehtäviin

Harjoittelujaksoni alkoi koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi etätyönä. Vaikka töitä tehdään kotoa käsin, työt ovat lähteneet sujuvasti liikkeelle ja minut on otettu hyvin vastaan. Olen saanut kattavan perehdytyksen Lääketietokeskuksen toiminnasta ja palvelujen osa-alueista videoyhteyden välityksellä. Vaikka aloitusaika on ollut haastava, perehdytys on mielestäni onnistunut loistavasti. 

Harjoittelijaa arvostetaan

Lääketietokeskuksessa omien ideoiden esiintuominen on helppoa. On ollut mahtavaa huomata, että myös harjoittelijaan luotetaan, annetaan vastuuta ja mielipiteitä kuunnellaan ja arvostetaan. Kannustava ilmapiiri sekä palautteen ja kiitoksen saaminen on todella motivoivaa. 

Olen innoissani harjoittelun tulevista kuukausista ja toivon oppivani vielä paljon lisää. Odotan kovasti työkavereiden tapaamista livenä, sillä pääsen sitä kautta varmasti vielä paremmin osaksi työyhteisöä. Olen iloinen ja kiitollinen, että sain mahdollisuuden harjoitteluun alan huippupaikalla, jossa pääsen tekemään tärkeää työtä ja hyödyntämään osaamistani laajasti. 

Sara Siivo
markkinoinnin ja viestinnän harjoittelija
Lääketietokeskus

Merkityksellinen työ sekä avoin ja välittävä organisaatiokulttuuri näkyvät Lääketietokeskuksen henkilöstön korkeana sitoutumisasteena ja tyytyväisyytenä. Lääketietokeskus osallistui keväällä 2020 Great Place to Work tutkimukseen ensimmäistä kertaa, ja sille myönnettiin Great Place to Work -sertifikaatti toukokuussa.