Tietopalveluproviisori Maija Saarnilampi
31.08.2021

Lääketietokeskuksen lääketietotiimi vahvistui, kun Maija Saarnilampi aloitti työt tietopalveluproviisorina kesän alussa. Proviisorin koulutuksen lisäksi Maijalla on myös tuore IT-tradenomin tutkinto. Maija viimeisteli tutkintonsa tekemällä opinnäytetyönsä Lääketietokeskukselle osana MASSE-hanketta.


Ennen Lääketietokeskukseen siirtymistä Maija ehti työskennellä lääketeollisuudessa kymmenisen vuotta pääasiassa lääkkeiden myyntilupien ja laadunhallinnan parissa.


- Lääketietokeskus oli minulle tuttu yritys aiemmista työtehtävistäni, ja olenkin lääketeollisuudessa tuottanut paljon tietoa, jota Lääketietokeskus hyödyntää. Lääketietokeskuksen innovatiivinen ote uusien digitaalisten palveluiden kehitykseen teki minuun vaikutuksen jo vuosia sitten, mikä osaltaan innosti minut lähtemään opiskelemaan tietojenkäsittelyä, Maija kertoo.


Uudessa tehtävässään Maijan vastuulla on erilaisten lääketietokantojen ja niihin liittyvien palveluiden kehitys.


- Olen todella innoissani uudesta roolistani. Jo ensimmäisten viikkojen aikana selvisi, että minulla on valtavasti uutta opittavaa täällä, ja toisaalta pystyn samaan aikaan tuomaan yritykseen omaa osaamistani lääketeollisuudesta ja tuoreista opinnoistani. Uskon, että tästä hyötyvät itseni ja Lääketietokeskuksen lisäksi ennen kaikkea palveluidemme käyttäjät.


Vapaa-ajallaan Maija laulaa kuorossa, matkustelee ja kokeilee vaihtelevasti erilaisia urheilulajeja. Viimeisen vuoden aikana hän kertoo kokeilleensa ainakin sähköpyöräilyä, lumikenkäilyä, jousiammuntaa, golfia, ratsastusta, lumilautailua, hiihtoa, koripalloa ja melontaa.