Heta Räikkönen on työskennellyt Lääketietokeskuksessa osa-aikaisena tapahtuma-assistenttina 1,5 vuotta.
23.01.2019

Heta Räikkönen on työskennellyt Lääketietokeskuksessa osa-aikaisena tapahtuma-assistenttina 1,5 vuotta. Heta opiskelee kauppatieteitä Aalto-yliopistossa, ja Lääketietokeskukseen hän hakeutui, koska halusi kartuttaa työkokemusta opiskelunsa ohella. Heta sanoo, että käytännöllinen työnteko on tuonut mukavaa vastapainoa teoriaan painottuville opinnoille.

- Lääketietokeskus on hieno näköalapaikka mielenkiintoiseen lääke- ja sotealaan. Olen päässyt tekemään todella monipuolisia ja kiinnostavia töitä Lääketietokeskuksessa. Erityisen kivaa onkin ollut juuri työtehtävien laaja-alaisuus. Olen tykännyt myös siitä, että olen saanut paljon vastuuta, ja minuun on luotettu, että työt hoituvat.

Hetan työtehtäviin on kuulunut koulutusten koordinointia ja asiakaspalvelua, ja erityisesti koulutustapahtumissa iloinen ja reipas Heta on ollut se henkilö, jonka asiakkaat ensimmäisenä kohtaavat. Lisäksi Heta on hallinnoinut verkkokursseja ja hoitanut laskutukseen, talouteen ja raportointiin liittyviä tehtäviä. Myös erilaiset projektitehtävät ovat kuuluneet Hetan toimenkuvaan.

- Olen vasta urani alussa, ja on todella hienoa, että olen saanut mahdollisuuden toteuttaa myös projekteja oman mielenkiintoni mukaan. Olen ollut mukana mm. digitalisoimassa ja automatisoimassa erilaisia prosesseja. On todella positiivista, että omaa toimenkuvaa on voinut myös kehittää ja laajentaa uusin kiinnostaviin asioihin.

 

Monimuotoinen työyhteisö on oppiva työyhteisö

 

Hetan mukaan Lääketietokeskuksessa on ollut parasta mukava työilmapiiri ja kivat työkaverit.


- Heti alusta lähtien uusi työntekijä otettiin hienosti vastaan, ja kaikkia kohdellaan tasavertaisesti. Lääketietokeskus on työyhteisönä monimuotoinen, sillä täällä on töissä eri-ikäisiä ja monen eri alan ammattilaisia: lääkealan, koulutuksen, IT:n, talouden, hallinnon ja markkinoinnin osaajia. Lääketietokeskuksessa ihmiset ja tiimit tekevät tiivistä yhteistyötä, joten täällä voi oppia valtavasti toisilta työntekijöiltä, myös oman ydinosaamisen ulkopuolelta.

Heta on työssään oppinut ammatillisten taitojen lisäksi myös muita työelämän kannalta hyödyllisiä taitoja.

- Olen nähnyt konkreettisesti, miksi esimerkiksi laskentatoimessa tehdään asioita jollakin tietyllä tavalla ja miten se näkyy käytännössä. Opintojen ja työn yhdistäminen opettaa myös ajanhallintaa ja priorisointia. Olen myös oppinut, että ei ole niin vakavaa, jos joskus sattuu virhe, ja että kaikkea ei tarvitse osata heti. Aina voi oppia uutta ja kehittyä lisää.

Heta siirtyy tammikuun lopussa täysipäiväiseksi opiskelijaksi, jotta voi keskittyä opintoihinsa, ja työt Lääketietokeskuksessa päättyvät.

- Keväällä kirjoitan kandidaatin tutkielmaa ja syksyllä haaveissani on lähteä vaihtoon Aasiaan.

Lue lisää Lääketietokeskuksesta työpaikkana.