Apotin kokemuksia Lääketietokeskuksesta
04.05.2020

Apotti on sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmä, jonka tehtävä on helpottaa lääkäreiden, apteekkihenkilökunnan, sairaanhoitajien ja sosiaalityöntekijöiden työtä ja auttaa heitä noudattamaan hoitotyön parhaita käytäntöjä. Yhteistyö Lääketietokeskuksen kanssa takaa, että terveydenhuollon ammattilaisilla on aina saatavilla uusin tieto lääkkeistä. 

Katri Yli-Kovero työskentelee Apotissa sovelluspäällikkönä, ja hänen vastuullaan on Lääketietokeskuksesta saatujen lääketietojen vieminen Apottiin. Kumppanuus Lääketietokeskuksen kanssa alkoi kolme vuotta sitten. 

- Omaa työtäni on helpottanut paljon se, että Lääketietokeskus on niin luotettava toimija. Yhteistyö heidän kanssaan on myös erittäin sujuvaa, Yli-Kovero sanoo. 

Palvelu on nopeaa, ystävällistä ja ammattitaitoista

Sabrine Lahti-Ben Aziza työskentelee Yli-Koveron tiimissä ja vastaa lääketietojen päivittämisestä Apotti-järjestelmään. Hän on säännöllisesti suoraan yhteydessä Lääketietokeskukseen.

- Lääketietokeskus toimittaa meille säännöllisesti lääketietojen sekä muiden terveydenhuollon ammattilaisten päätöksentekoa tukevien tietojen päivityksiä. Näitä ovat esimerkiksi varoitukset enimmäisannoksista.

Järjestelmässämme oleva tieto onkin aina tuoreinta loppukäyttäjien saatavilla olevaa tietoa, Lahti-Ben Aziza sanoo.

- Lääketietokeskuksesta vastataan aina nopeasti, ja heidän työotteessaan näkyy kunnioitus minua ja Apottia kohtaan, hän jatkaa.

Yhteisenä tavoitteena parempi hoito

Sekä Yli-Kovero että Lahti-Ben Aziza ovat olleet todella tyytyväisiä yhteistyöhön Lääketietokeskuksen kanssa.

- Apottia kehitetään jatkuvasti. Tällä yhteistyöllä on ollut valtava merkitys kehitysprosessissa, sillä Lääketietokeskus auttaa meitä pitämään Apotin ajan tasalla. Toivon, että voimme jatkaa yhteistyötä heidän kanssaan, jotta voimme tarjota sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille entistäkin tehokkaamman työkalun myös tulevaisuudessa, Yli-Kovero toteaa.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Pharmaca Fennica

 

Ota yhteyttä