Lääkehoidon päivä 2020
02.03.2020

Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä. Tänä vuonna Lääkehoidon päivä järjestetään 12.3. teemalla "Lääkehoito hallussa?". 

Lääketietokeskus osallistuu Lääkehoidon päivään tänäkin vuonna. 

- Olemme mukana Helsingin kaupungintalon aulassa järjestettävässä tapahtumassa esittelemässä kansalaisille suunnattuja luotettavan lääketiedon lähteitä, rokotustieto.fi- ja lääkeinfo.fi-palveluita, kertoo kehitysproviisori Elli Leppä Lääketietokeskuksesta.

Tilaisuus järjestetään Helsingin kaupungintalolla (Pohjoisesplanadi 11–13) ja se on suunnattu kaikille lääkkeiden käyttäjille ja potilaille. Etukäteen ilmoittautumista ei tarvita ja paikalle voi poiketa milloin vain klo 9–12.

Tilaisuuden tavoitteena on herättää pohtimaan oman lääkehoidon onnistumista, tiedottaa erilaisista lääkkeiden oikeaa ja turvallista käyttöä tukevista työkaluista ja ohjata luotettaviin lääketiedon lähteisiin. Tilaisuudessa julkaistaan Lääkehoidon onnistumisen tarkistuslista LOTTA ja jaetaan selkokielellä kirjoitettua opasta turvallisen lääkehoidon toteuttamiseen.

Toimintapisteillä pääsee muun muassa tutustumaan erilaisiin luotettaviin lääketiedon lähteisiin ja laatimaan omasta lääkityksestä ajantasaisen lääkityslistan. 

- Osallistujat voivat keskustella toimintapisteillä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa lääkehoitonsa kokonaisuudesta ja kysyä lääkkeistä niin lääkäreiltä kuin farmasian ammattilaisiltakin.

Lääkehoidon päivä pähkinänkuoressa

Lääkehoidon päivä järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 silloisen sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon aloitteesta teemalla "Tunne lääkkeesi", joka on jäänyt Lääkehoidon päivän yläteemaksi.


Vuosittain vietettävä teemapäivä toteutetaan paikallisina tapahtumina eri puolilla Suomea. Tavoitteena on lisätä keskustelua lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten välillä. Lääkehoidon päivänä lääkkeiden käyttäjiä motivoidaan huomioimaan lääkehoitoaan ja sen vaikutuksia, tuntemaan oman lääkityksensä ja sen tavoitteet.

Lue lisää Lääkehoidon päivästä ja katso paikkakunnallasi järjestettävät tapahtumat!