Junior ohjelmistokehittäjä Riina Moilanen
24.07.2019

Riina Moilanen aloitti Lääketietokeskuksessa junior ohjelmistokehittäjänä huhtikuun 2019 alussa. Riina on ensimmäiseltä koulutukseltaan farmaseutti ja innostui IT-alasta käytyään Java-koodauksen perusteet -verkkokurssin.


- Olin työskennellyt farmaseuttina apteekeissa ja osastofarmaseuttina kolmella eri sairaalaosastolla. Aloin pohtia, mihin haluaisin osaamistani laajentaa ja kiinnostuin IT-alasta. Java-verkkokurssin jälkeen osallistuin muutamaan Mimmit koodaa workshopiin ja tutustuin muihin osaajiin. Minulle tuli fiilis, että tämä on se ala, jolle haluan lähteä, Riina kertoo.


Lääketietokeskukseen Riina päätyi Academyn JavaScript Accelerated Learning -koulutusohjelman myötä. Koulutusmalli keskittyy nopeatempoiseen käytännön oppimiseen aktiivisen tiimityöskentelyn ja jatkuvan palautteenannon kautta. Koulutus perustuu konkreettisiin tehtäviin, jotka ovat relevantteja tulevissa tehtävissä. Riina sai koulutuksen kautta toimeksiannon Lääketietokeskukselta, ja työskentelee nyt osana Lääketietokeskuksen yhdeksänhenkistä IT-tiimiä.


- Academystä sain valmiudet toimia Full Stack -tehtävissä. Lääketietokeskuksessa olen tehnyt kevään mittaan Front End-puolen tehtäviä ja siirtynyt pikkuhiljaa nyt myös Back End-puolen tehtäviin. Olen päässyt hyödyntämään eri ohjelmointikieliä ja teknologioita monipuolisesti. Saan hyödyntää ja kehittää osaamistani monipuolisesti, ja se on minusta tärkeää.


Käyttäjän näkökulma kehittämistyön kulmakivenä


Lääketietokeskuksessa kehitetään digitaalisia lääketietopalveluita lääke- ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Riina pystyy hyödyntämään työssään sekä farmaseuttista että IT-osaamista.


- Olen työskennellyt farmaseuttina apteekissa ja osastofarmaseuttina sairaalassa, joten ymmärrän hyvin farmaseutin työn jokapäiväisiä tarpeita ja haasteita. Käyttäjän näkökulman huomioiminen, käyttäjäkokemus ja UI on kehittämistyössä todella tärkeää.


Riina sanoo viihtyvänsä Lääketietokeskuksessa todella hyvin.


- Minun on ollut helppo sulautua porukkaan. Täällä on hyvä, kannustava ilmapiiri ja täällä ollaan kiinnostuneita myös työntekijöiden omista ajatuksista ja mielenkiinnonkohteista. Omaa työnkuvaa saa kehittää oman kiinnostuksensa mukaan. Junior ohjelmistokehittäjälle tämä on hyvä paikka myös oppimisen kannalta: talossa on paljon osaamista ja kokeneemmat koodarit auttavat mielellään aina silloin, kun apua tarvitsee.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Lääketietokeskuksen työpaikat

Pharmaca Fennica - mobiilisovellus, verkkopalvelu ja kirja

Pharmarket - päätöksenteon tueksi