Design Club Open Call 2019 Critical Tide
15.02.2019

Design Club Open Call on kolmivuotinen hanke, jonka puitteissa etsitään vaikuttavia uusia näyttelysisältöjä. Näyttelyhaun voittaja Critical Tide käsittelee meriä ja kannustaa näyttelyn kävijöitä osallistumiseen ja muutokseen.

Critical Tide -näyttelyprojekti on valittu Designmuseon gallerianäyttelyksi avoimen Design Club Open Call -haun kautta. Näyttely avautuu Helsinki Design Weekille 6. syyskuuta 2019.

Critical Tide on järjestyksessä toinen Helsinki Design Weekin alussa avautuva Design Club Open Call -näyttelyprojekti. Design Clubin jäsenet mahdollistivat uuden näyttelyn toteutumisen. Tämän vuoden näyttelyn kumppani on Design Clubin jäsenyritys Lääketietokeskus.

"Näemme designin yhteiskunnallisen merkityksen. Visuaalisuuden, designin ja palvelumuotoilun avulla on mahdollista ennaltaehkäistä eriarvoisuutta. Omassa toiminnassamme panostamme informaation visuaalisuuteen ja palveluiden käytettävyyteen. Haluamme mahdollistaa yksilöllisen hoidon toteutumisen koko hoitopolulla", kertoo Lääketietokeskuksen toimitusjohtaja Minna Palhamo.

Critical Tide -näyttely kokoaa yhteen projekteja ja teoksia, jotka tutkivat meriä ja muutoksen mahdollisuutta muotoilun keinoin. Critical Tide yhdistää näyttelytilaan tutkimuksen, aktivismin ja yhteisöllisyyden.

Näyttelyn takaa löytyy moniammatillinen tiimi, johon kuuluvat Julia Lohmann, Pirjo Haikola, Gillian Russell ja Gero Grundmann. Työryhmä saa näyttelyn toteuttamiseen 10 000 euron tuotantostipendin ja näyttelytilan Designmuseon Galleriassa.

Lue lisää Designmuseon sivuilta:

http://www.designmuseum.fi/fi/events/critical-tide-artikkeli/

Kuva: Noortje Knulst