Marko Miettinen ja Anna Siira MSD Finlandilta
04.11.2019
Lääketietokeskus on toiminut terveydenhuollon ammattilaisten luotettavana tietolähteenä jo yli 40 vuoden ajan. MSD Finlandin Anna Siira ja Marko Miettinen ovat osallistuneet Lääketietokeskuksen koulutuksiin jo vuosien ajan.

MSD Finlandin tehtävä on kehittää sekä parantavia että ennaltaehkäiseviä lääkehoitoja niitä tarvitseville. Yhtiö on sitoutunut edistämään terveyttä ja hyvinvointia kaikkialla maailmassa.
 
– Olen osallistunut Lääketietokeskuksen koulutuksiin koko urani ajan, eli käytännössä yli 17 vuotta, summaa MSD Finlandilla Pohjoismaiden ja Baltian myyntilupapuolen vetäjänä sekä vastuunalaisena johtajana toimiva Siira.
 
– Aloitin urani tosi pienessä yrityksessä, missä olin ainoa proviisori, eikä minulla ollut ketään, keneltä kysyä neuvoa. Lääketietokeskuksen koulutuksissa pystyin kysymään askarruttavista asioista niin puhujilta kuin kollegoilta. Siten olen päässyt saamaan todella paljon käytännön tietoa, Siira jatkaa.

”Kouluttautuminen on tärkeää, koska sillä varmistetaan osaaminen nyt ja tulevaisuudessa”

Tällä hetkellä Terapia-aluepäällikkönä toimiva Miettinen on työskennellyt MSD Finlandilla niin myynnin kuin markkinoinnin parissa. Hän on saanut Lääketietokeskuksen kautta oppia erityisesti lääkemarkkinointiin liittyvissä asioissa. Koska kyse on alasta, jolla pitää toimia eettisesti oikein, on osaamisen jatkuva ylläpitämien avainasemassa.
 
– Näen, että nämä Lääketietokeskuksen koulutukset ovat olleet erittäin toimivia. Kouluttautuminen on tärkeää, koska sillä varmistetaan osaaminen nyt ja tulevaisuudessa, Miettinen kiteyttää.

Asiantuntijat otetaan mukaan suunnittelemaan

Siira on ollut koulutuksissa mukana sekä osallistujana että puhujana. Lisäksi hän on ollut mukana suunnittelemassa koulutuksien sisältöjä.
 
– Parasta Lääketietokeskuksen koulutuksissa on se, että asiantuntijat otetaan mukaan suunnittelemaan koulutuksia. Yhteistyössä heidän kanssaan mietimme, mikä on paras aihe, kuka on paras puhuja ja miten koulutus toteutetaan, Siira kertoo.

Koulutukset ovat odotettuja tilaisuuksia

Siira osallistuu vuosittain esimerkiksi Vastuunalaisen johtajan ajankohtaispäivän. Hänen omien sanojensa mukaisesti tapahtuma on aina koko vuoden kohokohta. Saman katon alle kokoontuvat kaikki tutut kollegat ja samalla kuulee, mitä Suomessa ja muualla maailmassa on tapahtunut.
 
– Ilman Lääketietokeskuksen koulutuksia uusista asioista oppiminen ja uusien säännösten tulkinnan ymmärtäminen olisi todella paljon vaikeampaa, Siira sanoo.
 
 

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!