Työharjoittelija Tia Lapinjoki, Lääketietokeskus
21.04.2021

Suoritin tieto- ja viestintätekniikan opintoihini kuuluvan kolmen kuukauden front end -kehittäjän työharjoittelun Lääketietokeskuksen IT-tiimissä tämän vuoden alkupuolella. Nyt kun katson ajassa taaksepäin, millaisella tasolla osaamiseni oli silloin, kun avasin Lääketietokeskuksen korean ulko-oven ensimmäisenä päivänä, täytyy sanoa, että näiden kuukausien aikana osaamismittarini oppimiskäyrä on pärähtänyt ylöspäin! Harjoittelun aikana sain enemmän varmuutta tekemiseeni ja ennen kaikkea ymmärrystä siihen, mitä koodarin arkipäiviin yleensä sisältyy. 
 
Vallitsevan tilanteen takia työharjoittelu suoritettiin enimmäkseen etänä. Tästä poikkeuksellisesta järjestelystä huolimatta perehdytys onnistui paremmin kuin olin osannut odottaa, ja minut otettiin hyvin vastaan IT-tiimissä. Kiitos Microsoft Teamsin pikachattien, muiden alustojen ja etäpalavereiden − niiden ansiosta oli helppo aloittaa harjoittelujakso ja solahtaa harjoitteluun sujuvasti. 
 
Harjoittelun aikana pääsin tekemään monipuolisia tehtäviä. Olen työstänyt ja tehnyt muutoksia Pharmaca Fennica Demoon ja ollut mukana pienkehityksessä, kuten tehnyt pieniä tekstimuutoksia, lisännyt nettilinkkejä sekä pieniä käyttöliittymämuutoksia, kuten ikonien lisäämistä ja badgetin värien muutoksia teknisesti Pharmaca Fennica -verkkopalvelun kolmeen eri käyttäjätasoon. Haasteita riitti myös, sillä sain ensikosketuksen ohjelmointikieli C#:iin ja MVC:iin − tykkäsin oppia esimerkiksi näitä uusia juttuja. Tykkäsin myös tiiviistä yhteistyöstä lääketieto-tiimin ja muiden IT-tiimin jäsenien kanssa. On ollut antoisaa työskennellä heidän kanssaan ja myös oppia heiltä! 
 
Koen, että olen saanut roppakaupalla uusia kokemuksia ja hienoja ahaa-oppimiselämyksiä tästä harjoittelusta. Ennen kaikkea olen todella kiitollinen mahdollisuudesta päästä harjoittelemaan Lääketietokeskuksessa, jolla on hyvin merkittävä rooli koko lääke- ja terveysalalla. Olen huomannut positiivisella tavalla, miten jatkuva kehitys ja yhdessä tekemisen kulttuuri näkyvät Lääketietokeskuksessa. 
 
Superkiitokset onnistuneesta harjoittelusta mentoreilleni Lauralle ja Valtterille kuin myös IT-tiimin vetäjälle Jussille sekä tietysti muille tiimiläisille! Sanon, että tämä on kymmenen pisteen työharjoittelu! 

Tia Lapinjoki

Lue myös: