Aika ja paikka

Ti 13.04.2021 kello 09:00-11:00
Kesto: 1 päivä
Webinaaritallenne, 00000, Helsinki

Hinta

190.00€
(+ alv)

Olisiko teitä osallistumassa useita? Pyydä ryhmätarjous koulutus@laaketietokeskus.fi.

Webinaaritallenne Helsinki 00000

Uusi toivottu webinaarisarja tarjoaa kattavan ja käytännönläheisen tietopaketin ravintolisien elinkaaren eri vaiheista, turvallisuudesta sekä lainsäädännön vaatimuksista ja soveltamisesta. Webinaarisarja koostuu neljästä eri webinaarista, joihin voit osallistua yksittäin tai kattavana kokonaisuutena. Koko webinaarisarjaan voit tutustua ja ilmoittautua täältä.


1. Ravintolisien perusteet
2. Ravintolisien laatu ja omavalvonta
3. Ravintolisien markkinointi-, ravitsemus- ja terveysväitteet
4. Ravintolisien käyttö ja yhteensopivuus lääkkeiden kanssa

 

Sarjan ensimmäinen osa johdattaa sinut ravintolisien perusteisiin. Opit ravintolisien määritelmästä sekä eroista suhteessa lääkkeisiin, lääkinnällisiin laitteisiin ja tavanomaisiin elintarvikkeisiin. Webinaarissa tutustut konkreettisesti muun muassa ravintolisäilmoituksen tekemiseen ja pakkausmerkintöjen lainalaisuuksiin. Saat myös katsauksen markkinointiväitteisiin, rajatuotteisiin ja luokitteluun.

Kohderyhmä


Webinaari sopii perehdytykseksi uusille ravintolisien kanssa työskenteleville sekä tiiviiksi kertaukseksi jo kokeneemmille tekijöille. Voit työskennellä esimerkiksi apteekissa, terveyskaupassa, lääketeollisuudessa, ravintolisien parissa tai markkinointitoimistossa.

Sisältö


Ravintolisien perusteet

 

  • Ravintolisän määritelmä sekä erot lääkkeisiin, lääkinnällisiin laitteisiin ja tavanomaisiin elintarvikkeisiin
  • Lainsäädäntö: EU-lainsäädäntö, kansallinen lainsäädäntö, Ruokaviraston ohjeet ja oppaat 
  • Ravintolisäilmoitus: milloin ja miten?
  • Uuselintarvikestatus. Miten tarkistaa, onko ainesosa uuselintarvike?
  • Pakkausmerkintöjen perusteet: pakolliset tiedot ja sijoittelu 
  • Ravintolisien mainonta: ehdot, ravitsemus- ja terveysväitteet (lyhyesti)
  • Rajanveto eri tuoteluokkien välillä (lääkkeet ja lääkinnälliset laitteet), mm. esitystavan/pitoisuuden vaikutus 
  • Luokittelu: milloin ja miten?

 

Asiantuntijoina koulutuksessa:

Anna Mizrahi, Ylitarkastaja, Ruokavirasto
Martta Raatikainen, Regulatory Affairs Expert, Food & Nutrition, Oy Medfiles Ltd.

Toteutus

 

Webinaari on kuvattu 13.4.2021 ja sen kesto on noin kaksi tuntia. Sisältö on katsottavissa yhden kuukauden ajan vahvistusviestin vastaanottamisesta.

Hinta ja ilmoittautuminen


Yhden webinaarin hinta on 190 € + alv


Olisiko teitä osallistumassa useita tai haluaisitteko rajattoman käyttöoikeuden organisaation käyttöön? Pyydä ryhmätarjous koulutus@laaketietokeskus.fi.

 

Webinaarisarjan muihin osioihin voit tutustua ja ilmoittautua edullisempaan yhteishintaan täältä

 

Tutustu muutos- ja peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista kohdasta: Ohjeita osallistujille

 

Palautetta webinaarista

"Lyhyt ja ytimekäs. Kaksi tuntia on juuri sopiva aika tällaiseen aiheeseen jossa moni asia perustuu eri lakeihin ja ohjeisiin. Jos tarvitsee lisätietoa sitä voi hakea mainituista pykälistä."

"Sain arvokasta tietoa ravintolisistä ja niihin liittyvistä laista/menettelyistä."

"Tosi mielenkiintoista sisältöä ja sitä seuraavaa keskustelua, aikamoinen tietopläjäys, josta varmasti hyötyä käytännön työssä. Erityiskiitos esimerkeistä!"