Aika ja paikka

Ti 28.09.2021 kello 09:00-11:00
Kesto: 1 päivä
Live-webinaari, 00000, Helsinki

Hinta

190.00€
(+ alv)

Miksi vaikuttavuudesta puhutaan juuri nyt niin paljon - entä onko puhe johtanut tekoihin? Mitä vaikuttavuus on, miksi ja miten sitä pitäisi edistää? Miten vaikuttavuutta mitataan ja arvioidaan? Koulutuksessa kuulet myös ajankohtaisia case-esimerkkejä sosiaali- ja terveydenhuollosta sekä lääkealalta. 

Koulutuksen kohderyhmä

 

Koulutus sopii laajasti lääkealan ja terveydenhuollon johto- ja asiantuntijatehtävissä toimiville, jotka haluavat kehittää vaikuttavuuden ja tiedolla johtamisen ymmärrystään ja osaamistaan. Kohderyhmänä ovat:

 

  • lääkeyritysten johtajat ja asiantuntijat eri osa-alueilta: Market Access, hinta ja korvattavuus, lääketieteellinen, terveystaloustiede, tutkimus, lääkemarkkinointi ja -myynti, yhteiskuntasuhteet ja viestintä
  • terveydenhuollon johtajat, kehittäjät, päättäjät, tekijät
  • lääke- ja terveysalan viranomaiset

Koulutuksessa opit

 

  • Mitä on vaikuttavuusperusteisuus ja miten se muuttaa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa
  • Miten vaikuttavuutta määritellään, mittaroidaan ja arvioidaan
  • Mitä hyötyjä on vaikuttavuuden arvioinnista ja parantamisesta eri sidosryhmien kannalta
  • Miten vaikuttavuuden arviointi linkittyy uusien lääkkeiden käyttöönottoon nyt ja lähitulevaisuudessa
  • Miten vahvistat vaikuttavuusperusteisuutta ja tuet siinä mm. terveydenhuollon ammattilaisia ja potilaita

Koulutuksen ohjelma

 

9.00  Ajankohtaiswebinaarin avaus

Milla Kajanne, koulutuspäällikkö, Lääketietokeskus
Paulus Torkki, terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori, Helsingin yliopisto (moderaattori)

 

9.05 Ihmisten terveys, hyvinvointi ja toimintakyky keskiöön!
Teoreettinen tausta ja käytännön neuvoja vaikuttavuusperusteisuuden vahvistamiseksi

Paulus Torkki, terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori, Helsingin yliopisto


9.30 Vaikuttavuuden arviointi terveydenhuollossa
- Arviointi käytännössä ja havaittuja tuloksia

Miika Linna, terveystaloustieteen professori, Itä-Suomen yliopisto

 

10.10 Tauko


10.20 Lääkehoidon vaikuttavuuden arviointi osana uusien lääkkeiden hallittua käyttöönottoa

Piia Rannanheimo, lääketaloustieteilijä, Fimea


10.50-11.00 Yhteenveto ja päätös

Paulus Torkki, terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori, Helsingin yliopisto (moderaattori)

 

Puhujat

 

Miika Linna

Miika Linna on terveystaloustieteen, erityisesti ekonometrian ja taloudellisen arvioinnin menetelmien professori Itä-Suomen yliopistossa. Sitä ennen hän toimi Aalto-yliopiston HEMA-instituutissa. Hän on tutkinyt sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmän sekä sen osien suorituskykyä, kustannusvaikuttavuutta, laatua ja tuottavuutta terveystaloustieteen ja rekisteritutkimuksen menetelmillä. Linnalla on laaja kokemus kansallisten rekisteriaineistojen ja alueellisten perusjärjestelmätietojen käytöstä tutkimuksessa ja johtamisessa. Linna johtaa Suomen Akatemian IMPRO-tutkimuksen osakonsortiota, jossa tutkitaan integroidun sotejärjestelmän kustannusvaikuttavuutta sekä kehitetään menetelmiä soten systeemisten vaikutusten arviointiin. 

 

Miika on Suomen kokeneimpia tiedolla johtamisen kouluttajia ja rekisterien tuntijoita. Hän on myös toiminut yksityisellä sektorilla ja tehnyt yhteistyötä kuntien, sotealueiden, sairaanhoitopiirien, ministeriöiden, lääkeyritysten ja lääketieteellisen teknologian yritysten kanssa. 

 

Piia Rannanheimo

Piia Rannanheimo on koulutukseltaan proviisori ja toimii lääketaloustieteilijänä Fimean HTA-tiimissä vuodesta 2010. Fimean HTA-toiminnan painopiste on uusien sairaalassa käytettävien lääkkeiden hoidollisen ja taloudellisen arvon arvioinnissa. Piia on osallistunut kymmenien HTA-raporttien tuottamiseen ja tehnyt arviointi- ja kehittämistyötä niin kansallisessa, pohjoismaisessa kuin eurooppalaisessa yhteistyössä. Lisäksi hän on Palveluvalikoimaneuvoston (Palko) lääkejaoksen jäsen ja tekee töitä myös lääkevalmisteiden tiedonhallinnan kehittämisen ja reaalimaailman datan (RWD) hyödyntämisen parissa. Hän on myös työskennellyt vierailevana tutkijana Yorkin yliopistossa (Center for Health Economics, University of York) ja CADTH:ssa (Canadian Agency for Drugs and Technologies in Health).

 

Paulus Torkki

Paulus Torkki on terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori Helsingin yliopistossa. Hänellä on pitkä kokemus vaikuttavuuden parissa toimimisesta sekä sotealan tutkimuksesta ja kehittämisestä Suomessa ja kansainvälisesti mm. NHG:n kehitysjohtajana ja partnerina. Paulus on myös suosittu opettaja ja ohjaaja, jonka kursseilla on opiskelijoita HY:n lääketieteellisestä ja valtiotieteellisestä tiedekunnasta sekä Aalto-yliopistosta. Hän toimii myös Vaikuttavuusseuran sekä Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiön hallituksessa. 

Toteutus

 

Osallistu live-webinaariin ja kysy asiantuntijoilta tai katso tallenne myöhemmin. Webinaaritallenne on käytettävissäsi kuukauden ajan live-webinaarin toteutuksesta.

Hinta ja ilmoittautuminen


Webinaarin hinta on 190 € (+ alv).


Olisiko teitä osallistumassa useita tai haluaisitteko rajattoman käyttöoikeuden organisaation käyttöön? Pyydä ryhmätarjous: koulutus@laaketietokeskus.fi.


Koulutuksen virallinen ilmoittautuminen päättyy viikkoa ennen tapahtumaa. Otamme sen jälkeen vastaan myös viime hetken ilmoittautumisia verkkosivujen kautta. Tutustu muutos- ja peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista kohdasta: Ohjeita osallistujille. Muutokset koulutuksessa ovat mahdollisia.

7 askelta kohti parempaa tiedolla johtamista -webinaarisarja

 

Koulutus on itsenäinen, 4. osa Lääketietokeskuksen tiedolla johtamisen webinaarisarjaa. Voit ostaa webinaarisarjan sekä kokonaisena sarjana että yksittäisinä osina. Tutustu tästä koko webinaarisarjaan!