Aika ja paikka

Ke 16.03.2022 kello 09:00-16:00
Kesto: 1 päivä
Webinaari, 00000, Helsinki + remote
web-course

Hinta

395.00€
(+ alv)

Vaikuttavuuden merkitys lääke- ja terveysalalla lisääntyy, sillä hoidon kysyntä kasvaa samaan aikaan, kun käytettävissä olevat resurssit niukkenevat. Miten vaikuttavuutta ja kustannusvaikuttavuutta mitataan? Miten niukat resurssit kohdennetaan mahdollisimman vaikuttavasti? Miten terveyspalveluita arvioidaan ja suunnitellaan vaikuttavuuden näkökulmasta?

 

Tässä käytännönläheisessä koulutuksessa professori Paulus Torkki avaa sinulle terveyspalveluiden talouden perusteet, menetelmät ja mittarit sekä hyödyt. Lääkealan arvoa avaa RWD-asiantuntija, työelämäprofessori Juha Laine (Roche & Turun yliopisto), ja vaikuttavuuden johtamista terveydenhuollossa konkretisoi asiantuntijaylilääkäri, dosentti Suvi Liimatainen (Pirkanmaan sairaanhoitopiiri). Teoriaa konkretisoidaan ja havainnollistetaan kiinnostavilla esimerkeillä ja pienillä harjoituksilla, joista saat monia ideoita suoraan sovellettavaksi työssäsi lääke- ja terveydenhuoltoalalla. Opit myös lukemaan terveystaloudellisia raportteja ja tekemään itse rajattuja arvioita. Ymmärrät, että vaikuttavuuden johtaminen on myös muutosjohtamista.

 

Koulutus sopii niin aloittelijoille kuin tietojaan kertaaville, uusia ideoita ja tuoretta tietoa etsiville keskitason konkareille. Webinaari sisältää 5,5 tehokasta oppituntia materiaaleineen ja lukuvinkkeineen.

Koulutuksen kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat ymmärtää terveystaloustieteen perusteita ja vaikuttavuuden parantamista: lääke- ja terveysalan ammattilaisille, asiantuntijoille, johtajille ja kehittäjille. Pohjatietosi voi olla vähäinen tai keskitasoa - tarvitset perustietoa, preppausta tai päivitystä.

Koulutuksessa opit

 • Miten terveyspalveluiden vaikuttavuutta ja kustannusvaikuttavuutta mitataan ja arvioidaan
 • Miten terveyspalveluita suunnitellaan ja kehitetään vaikuttavuuden näkökulmasta
 • Millaisia menetelmiä ja mittareita terveystaloudessa käytetään
 • Miten terveystaloustieteen menetelmät ja mittarit viedään käytäntöön
 • Mitä hyötyä terveystaloustieteen osaamisesta on esimerkiksi kliinikolle, sotejohtajalle, lääkeyrityksen asiantuntijalle tai viranomaiselle

Koulutuksen ohjelma


Tervetuloa oppimaan!
Valpuri Pallaskorpi, Event Manager, Lääketietokeskus


Terveystaloustieteen perusteet, ap

 • Terveystaloustieteen tarkoitus ja tutkimuskohteet ja terveystaloustieteellinen ajattelu
 • Vaikuttavuuden merkitys lääke- ja terveysalalla, vaikuttavuusperustaisuus ja Value-Based Healthcare (VBHC) eli arvo- tai vaikuttavuusperustainen terveydenhuolto 
 • Keskeisiä käsitteitä ja menetelmiä

Paulus Torkki, terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori, Helsingin yliopisto

 

Lääketaloustiede sekä arvoperusteiset hankinta- ja rahoitusmenettelyt

 • Lääkkeiden taloudellisten arviointimenetelmien rooli ja päätöksentekokriteerit
 • Arvoperusteiset hankinta- ja rahoitusmenettelyt

Juha Laine, Real World Data Lead & Health Economics Advisor, Roche Oy ja työelämäprofessori, Turun yliopisto

 

Terveystaloustieteen perusteet, ip

 • Vaikuttavuuden, vaikutusten ja terveyshyötyjen arviointimenetelmiä
 • Taloudellinen arviointi: Kustannusanalyysejä
 • Rajahyöty ja vaihtoehtoiskustannukset; RCT, BCT

Paulus Torkki, terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori, Helsingin yliopisto

 

Vaikuttavuuden johtaminen käytännössä

 • Systemaattinen toimintakulttuurin muutos

Suvi Liimatainen, asiantuntijaylilääkäri, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

 

Koulutuksen yhteenveto ja lopetus

 

 

Toteutus 


Webinaari on kuvattu 16.3.2022. Webinaarin kesto on noin 5,5 tuntia.
 
 

Hinta ja ilmoittautuminen


Koulutuksen normaalihinta on 395 € (+ alv).
 

Ilmoittaudu webinaariin ilmoittautumislinkistä. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin ja kirjautumisohjeet webinaariin.


Sisältö on katsottavissa yhden kuukauden ajan vahvistusviestin vastaanottamisesta

 

Ryhmäilmoittautumiset:

Olisiko teitä osallistumassa useita tai haluaisitteko rajattoman käyttöoikeuden organisaation käyttöön? Kysy lisätietoja ja pyydä ryhmätarjous: myynti@laaketietokeskus.fi

 

Kouluttajat


Paulus Torkki

Paulus Torkki


Paulus Torkki on terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori Helsingin yliopistossa – ensimmäinen laatuaan. Hänellä on pitkä kokemus vaikuttavuuden parissa toimimisesta sekä sotealan tutkimuksesta ja kehittämisestä Suomessa ja kansainvälisesti mm. NHG:n kehitysjohtajana ja partnerina. Paulus on suosittu opettaja ja ohjaaja, jonka kursseilla on opiskelijoita HY:n lääketieteellisestä ja valtiotieteellisestä tiedekunnasta, Aalto-yliopistosta ja työelämän merkkipaikoilta. Hän on myös Vaikuttavuusseuran hallituksen puheenjohtaja. 

 

 

Juha Laine

Juha Laine


Turun yliopiston työelämäprofessori Juha Laine on lääketaloustieteen ja terveystaloustieteen dosentti. Hän työskentelee lääkeyritys Rochessa. Siellä hän vastaa reaalimaailman aineistoa hyödyntävien tutkimusten, kuten esimerkiksi rekisteritutkimusten koordinoinnista ja toimii myös terveystaloustieteen asiantuntijana. Aiemmin Juha toimi muun muassa tutkijana ja erikoistutkijana Stakesissa eli nykyisessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa. Hän on suosittu puhuja ja kouluttaja, joka myös säveltää ja soittaa jazzia.

 

 

Suvi Liimatainen

Suvi Liimatainen


Suvi Liimatainen toimii asiantuntijaylilääkärinä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtamisen vastuualueella ja Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelussa. Hän on neurologian dosentti, ja hänellä on päivystyslääketieteen ja kuntoutuksen erityispätevyydet. Hän on toiminut pitkään johtotehtävissä mm. akuuttihoidossa, neuroaloilla ja kuntoutuksessa. 


Suvi Liimatainen pyrkii kehittämään terveydenhuoltoa laaja-alaisesti ja integroiden. Hänen mukaansa vaikuttavuuden johtamisen tavoitteena on loppujen lopuksi toimintakulttuurin ohjaaminen asiakaslähtöiseen vaikuttavuusperusteisuuteen nykyisen suoritekeskeisyyden sijaan. Jotta sitä voidaan tehdä, on tärkeää ymmärtää vaikuttavuusajattelua ja terveystaloustieteen perusteita.

 

Jatka vaikuttavuuden oppimista Terveystaloustieteen syventävissä 9/2022


Tästä webinaarimuotoisesta koulutuksesta saat myös hyvän pohjan, jotta voit jatkaa syksyllä terveystaloustieteen syventäviä lääke- ja terveysalan ammattilaisille. Kehity edelleen vaikuttavuuden parantajana!

 

Terveystaloustieteen perusteet käyneenä saat Terveystaloustieteen syventävistä 25 % alennuksen normaalihinnasta koodilla TTTJATKAJA25 (kirjoita koodi ilmoittautumislomakkeen lisätietoihin).