Aika ja paikka

Ke 16.03.2022 kello 09:00-16:00
Kesto: 1 päivä
Webinaari, 00000, Helsinki + remote

Hinta

495.00€
(+ alv)

Vaikuttavuuden merkitys lääke- ja terveysalalla lisääntyy, sillä hoidon kysyntä kasvaa samaan aikaan, kun käytettävissä olevat resurssit niukkenevat. Miten vaikuttavuutta ja kustannusvaikuttavuutta mitataan? Miten niukat resurssit kohdennetaan mahdollisimman vaikuttavasti? Miten terveyspalveluita arvioidaan ja suunnitellaan vaikuttavuuden näkökulmasta?

 

Jokaisen lääke- ja terveysalan ammattilaisen on tärkeää ymmärtää numeroita ainakin jonkin verran. Tässä käytännönläheisessä koulutuksessa professori Paulus Torkki ja kokeneet case-asiantuntijat avaavat sinulle terveyspalveluiden talouden perusteet, menetelmät ja mittarit sekä hyödyt. Teoriaa konkretisoidaan ja havainnollistetaan kiinnostavilla case-esimerkeillä ja harjoituksilla, joista saat monia ideoita suoraan sovellettavaksi työssäsi lääke- ja terveydenhuoltoalalla. Opit myös lukemaan terveystaloudellisia raportteja ja tekemään itse rajattuja arvioita.

 

Koulutus sopii niin aloittelijoille kuin tietojaan kertaaville, uusia ideoita etsiville keskitason konkareille. Webinaari sisältää 5,5 tehokasta oppituntia materiaaleineen ja lukuvinkkeineen.

Koulutuksen kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat ymmärtää terveystaloustieteen perusteita: lääke- ja terveysalan ammattilaisille, asiantuntijoille ja johtajille. Pohjatietosi voi olla vähäinen tai keskitasoa - tarvitset perustietoa, preppausta tai päivitystä. 


Koulutuksessa opit

 • Miten terveyspalveluiden vaikuttavuutta ja kustannusvaikuttavuutta mitataan?
 • Miten terveyspalveluita arvioidaan ja suunnitellaan vaikuttavuuden näkökulmasta?
 • Millaisia menetelmiä ja mittareita terveystaloudessa käytetään?
 • Miten terveystaloustieteen menetelmät ja mittarit viedään käytäntöön?

Koulutuksen ohjelma


9.00-11.20 Terveystaloustieteen perusteet, ap

 • Terveystaloustieteen tarkoitus ja tutkimuskohteet ja terveystaloustieteellinen ajattelu
 • Keskeiset käsitteet ja menetelmät
 • Vaikuttavuuden merkitys lääke- ja terveysalalla, vaikuttavuusperustaisuus ja Value-Based Healthcare (VBHC) eli arvo- tai vaikuttavuusperustainen terveydenhuolto 

Paulus Torkki, terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori, Helsingin yliopisto

 

11.20-11.55  Lääketaloustiede ja lääkkeiden arvon osoittaminen

 • Lääkealan caseja

Juha Laine, Real World Data Lead & Health Economics Advisor, Roche Oy ja työelämäprofessori, Turun yliopisto

 

11.55-12.00 Aamupäivän yhteenveto 

 

12.00-13.00 tauko

 

13.00-15.20 Terveystaloustieteen perusteet, ip

 • Vaikuttavuuden, vaikutusten ja terveyshyötyjen arviointimenetelmiä
 • Taloudellinen arviointi: Kustannusanalyysejä

Paulus Torkki

 

15.20-15.55  Kustannusvaikuttavuustieto terveyspalveluiden suunnittelussa, arvioinnissa ja kehittämisessä 

 • Terveysalan caseja

Sotejohtaja NN (puhuja ilmoitetaan mahdollisimman pian)

 

15.55-16.00  Koulutuksen yhteenveto ja lopetus

 

Koulutus sisältää caseja ja lyhyitä käytännönläheisiä harjoituksia

Taukoja sopivissa väleissä

 

(Muutokset mahdollisia)

Toteutus 


Koulutus järjestetään live-webinaarina ke 16.3.2022 klo 9.00-16.00.
 
Osallistu live-webinaariin ja kysy asiantuntijoilta tai katso tallenne myöhemmin. Webinaaritallenne on käytettävissäsi kuukauden ajan live-webinaarin toteutuksesta.

Hinta ja ilmoittautuminen


Hyödynnä nopean varaajan etu ja ilmoittaudu Early Bird -etuhintaan 495 € (+ alv) viimeistään 9.2.2022. Normaalihinta on 595 € (+ alv).
 
Ilmoittaudu tapahtumaan verkkosivujen ilmoittautumislinkistä. Tutustu muutos- ja peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista kohdasta: Ohjeita osallistujille.

 

Ryhmäilmoittautumiset:

Olisiko teitä osallistumassa useita tai haluaisitteko rajattoman käyttöoikeuden organisaation käyttöön? Pyydä ryhmätarjous: myynti@laaketietokeskus.fi

 

Kouluttajat


Paulus Torkki

Paulus Torkki


Paulus Torkki on terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori Helsingin yliopistossa – ensimmäinen laatuaan. Hänellä on pitkä kokemus vaikuttavuuden parissa toimimisesta sekä sotealan tutkimuksesta ja kehittämisestä Suomessa ja kansainvälisesti mm. NHG:n kehitysjohtajana ja partnerina. Paulus on suosittu opettaja ja ohjaaja, jonka kursseilla on opiskelijoita HY:n lääketieteellisestä ja valtiotieteellisestä tiedekunnasta, Aalto-yliopistosta ja työelämän merkkipaikoilta. Hän on myös Vaikuttavuusseuran hallituksen puheenjohtaja. 

 

 

Juha Laine

Juha Laine


Turun yliopiston työelämäprofessori Juha Laine on lääketaloustieteen ja terveystaloustieteen dosentti. Hän työskentelee lääkeyritys Rochessa. Siellä hän vastaa reaalimaailman aineistoa hyödyntävien tutkimusten, kuten esimerkiksi rekisteritutkimusten koordinoinnista ja toimii myös terveystaloustieteen asiantuntijana. Aiemmin Juha toimi muun muassa tutkijana ja erikoistutkijana Stakesissa eli nykyisessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa. Hän on suosittu puhuja ja kouluttaja, joka myös säveltää ja soittaa jazzia.


Terveysjohtaja NN

Puhuja ilmoitetaan mahdollisimman pian.
 

Jatka oppimista Terveystaloustieteen syventävissä 9/2022


Tästä webinaarimuotoisesta koulutuksesta saat myös hyvän pohjan, jotta voit jatkaa syksyllä terveystaloustieteen syventäviä lääke- ja terveysalan ammattilaisille. 

 

Terveystaloustieteen perusteet käyneenä saat Terveystaloustieteen syventävistä 25 % alennuksen normaalihinnasta koodilla TTTJATKAJA25 (kirjoita koodi ilmoittautumislomakkeen lisätietoihin).

 

Terveystaloustieteen syventävät (5,5 tuntia) on syyskuussa 2022, ja lisätietoa siitä on tulossa maaliskuun aikana. Jos haluat varmistaa, että saat ohjelman ja ajankohdan heti niiden valmistuttua, kerro yhteystietosi koulutuspäällikölle: milla.kajanne@laaketietokeskus.fi