Aika ja paikka

To 26.09.2019 09:00 - To 28.11.2019 12:00
Kesto: 64 päivää
Lääketietokeskus, Korkeavuorenkatu 35, 00130, Helsinki

Hinta

1180.00€
(+ alv)
Lääketietokeskus, Korkeavuorenkatu 35 Helsinki 00130

Tavoitteet

Seminaarisarjassa osallistujat saavat kattavan ja käytännönläheisen tietopaketin lääkinnällisten laitteiden elinkaaren eri vaiheista, lainsäädännön vaatimuksista ja soveltamisesta, osapuolten vastuista ja velvollisuuksista sekä ajankohtaisen tilannekatsauksen kunkin seminaaripäivän teemasta. Sisältö rakentuu uuden MD-asetuksen vaatimuksiin.

Ajankohta ja teemat

Seminaarisarja koostuu neljästä kokonaisuudesta:

 1. Lääkinnällinen laite – määritelmä, elinkaari ja käyttö (Saatavilla webinaarina. Tutustu sisältöön tästä.)
 2. Suunnittelu ja tuotekehitys (ml. ohjelmistot) 26.9.2019 (Saatavilla lähikoulutuksena klo 9–12 ja/tai webinaarina)
 3. Kliininen arviointi käytännössä (ml. ohjelmistojen validointi) 31.10.2019 (Saatavilla lähikoulutuksena klo 9–12 ja/tai webinaarina)
 4. Markkinoille saattaminen ja post-marketin velvoitteet 28.11.2019 (Saatavilla lähikoulutuksena klo 9–12 ja/tai webinaarina)

Kohderyhmä

Seminaarisarjan kohderyhmänä ovat lääke- ja terveysalalla toimivat CE-merkin haltijat:

 • tuotekehityksen parissa toimivat asiantuntijat
 • viranomaisvaatimusten täyttämisestä vastaavat asiantuntijat
 • markkinoille saattamisesta vastaavat asiantuntijat
 • maahantuojat ja jakelijat

 

Ensimmäisen seminaaripäivän teemat käsitellään myös apteekin näkökulmasta, ja se soveltuu hyvin myös apteekkien ja sairaala-apteekkien farmaseuttiselle henkilöstölle.

 

Seminaarisarja sopii alan uusille lääkinnällisten laitteiden parissa toimiville mutta samalla toimii kertaus- ja päivityspakettina aihetta jo tunteville.

Toteutus

Voit ilmoittautua joko yhteen seminaaripäivään tai koko seminaarisarjaan. Kukin seminaaripäivä on oma itsenäinen koulutuskokonaisuutensa. Organisaatio voi varata paikkoja seminaarisarjaan ja vahvistaa osallistujan tiedot viim. kaksi viikkoa ennen toteutusta. Seminaarisarjan osallistujapaikat eivät ole henkilösidonnaisia.

 

Seminaarisarjan ensimmäinen osuus on saatavilla ainoastaan webinaarina. Muihin osuuksiin voit osallistua paikan päällä tai webinaarina (live-striimaus/tallenne). Webinaaritallenne on katsottavissa kunkin seminaaripäivän jälkeen kuukauden ajan. Paikkoja lähikoulutuksiin on rajoitettu määrä – varaa omasi hyvissä ajoin!

Hinta

Koko seminaarisarjan hinta on 1180 €. Yksittäisen seminaaripäivän etuhinta on 295 €, kun ilmoittaudut kuusi viikkoa ennen seminaaripäivää. Tämän jälkeen hinta on 394 €. Hintoihin lisätään voimassa oleva alv.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua koko seminaarisarjaan viimeistään 8.5.2019 tai yksittäiseen seminaaripäivään kaksi viikkoa ennen seminaaria verkkosivujen ilmoittautumislinkistä, sähköpostitse koulutus@laaketietokeskus.fi tai puhelimitse (09) 6150 4973.

 

Tutustu muutos- ja peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista kohdasta: Ohjeita osallistujille. 

Suunnittelutyöryhmä

 • Heidi Taipale, myyntilupa- ja tuotekehitysjohtaja, QPPV, Galena Pharma Oy
 • Anni Keinänen, Senior Associate Regulatory Affairs, Baxter Oy
 • Elias Haapakorva, CEO, Co-owner, Kasve Oy
 • Merja Vainio, Senior Regulatory Affairs Expert, Medfiles Ltd Oy
 • Miikka Maijala, CEO, Clinius Oy