Aika ja paikka

web-course

Hinta

190.00€
(+ alv)

Tuleeko työssäsi usein vastaan haastava lääkelasku? Haluaisitko hallita paremmin lääkelaskujen perusteet? Onko sinulla tarve osoittaa pätevyytesi organisaatiosi lääkelaskutentissä? Tarvitsetko kertausta prosenttilaskuista tai infuusioliuosten annostelusta? Tunnetko iäkkäiden ja lasten lääkehoidossa käytettävät riskilääkkeet ja erityisryhmien lääkehoidossa huomioitavat asiat?

 

Lääkelaskut haltuun sairaaloissa ja terveyskeskuksissa on turvallisen lääkehoidon tueksi suunniteltu laadukas ja monipuolinen verkkokoulutus, jonka avulla opit laskemaan haastaviakin lääkelaskuja. Koulutuksen sisältö on räätälöity sairaaloissa ja terveyskeskuksissa toimiville sairaanhoitajille, ja siihen on koottu kaikki toimenkuvasi kannalta olennaiset lääkelaskut. Verkkokurssi käsittelee yleisimpiä sairaalan ja terveyskeskuksen vuodeosastoilla käytettäviä lääkkeitä: antibiootteja, infuusioliuoksia, kipulääkkeitä, insuliineja ja antikoagulantteja. 

Tässä koulutuksessa:
 

  • Opit toimenkuvasi kannalta olennaiset lääkelaskut sairaala- ja terveyskeskusympäristössä toimiaksesi
  • Opit ratkaisemaan haastaviakin lääkelaskuja
  • Opit tuntemaan ikäkkäiden ja lasten lääkehoidossa käytettävät riskilääkkeet sekä erityisryhmien lääkehoidossa huomioitavat asiat
  • Saat lopputentin läpäistyäsi todistuksen, jolla osoitat osaamisesi työnantajalle

 

Lasten ja iäkkäiden lääkehoidon riskilääkkeet

 

Koulutuksen sisältö käsittelee myös lääkelaskuja iäkkäiden ja lasten lääkehoidossa. Tiesitkö, että yleinen laskuvirhe esimerkiksi lasten lääkinnässä on kymmenkertainen pilkkuvirhe, jolloin lapsi saa kymmenkertaisen yliannoksen lääkeainetta? Kurssin avulla opit tuntemaan iäkkäiden ja lasten lääkehoidossa käytettävät riskilääkkeet ja niihin liittyvät erityishuomiot.

Erilaiset lääkelaskutavat ja helppokäyttöisyys oppimisen tukena

 

Lääkelaskuja voidaan laskea usealla eri tavalla. Kurssin avulla löydät sinulle sopivan tavan laskea (päätteleminen, annoskaava, verranto). Kurssilla saat myös vinkkejä, miten varmistat, onko lääkelaskun tulos oikea. Kurssilla esitellään kolme luotettavaa tapaa laskun tuloksen tarkistamiseksi.

 

Kurssi on saanut kiitosta erityisesti sen monipuolisuudesta ja selkeästä, oppimista tukevasta visuaalisesta ilmeestä. Se sisältää teorian lisäksi erityyppisiä tehtäviä ja -välitestejä, lyhyitä opetusvideoita sekä lopputestin. Tehtävien suorittaminen jää muistiin: voit tallentaa vastauksesi keskeneräisenä ja jatkaa myöhemmin samasta kohdasta, johon viimeksi jäit.

 

Kurssin lääkelaskupankki sisältää 100 lääkelaskua, joiden avulla voit harjoittaa lääkelaskuja esimerkiksi lääkelupatenttiin valmistautuessasi. Lopputentin suoritettuasi saat todistuksen kurssisuorituksestasi.

Sisällön asiantuntijat

 

Sisällön asiantuntijoina ovat toimineet kehitysproviisori sekä lääkitysturvallisuuden asiantuntija Anne Halmetoja ja farmasian tohtori, farmaseutti Niina Laine. Molemmilla asiantuntijoilla on lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevyys (LHKA).

Koulutuksen sisältö


● Lääkelaskukoulutus sisältää kolme osiota:

  1. Laskemisen perustee t (90 min)
  2. Terapiakohtaiset lääkelaskujen huomiot (30 min)
  3. Lääkitysturvallisuus ja lääkelaskut – erityishuomio lapsissa ja iäkkäissä (30 min)

● Opetusvideoita ja interaktiivisia välitehtäviä


● 100 lääkelaskun materiaalipankin, jonka avulla kertaat lääkelaskuja ja valmistaudut lopputenttiin. Tehtävät sisältävät myös ratkaisut.


● Lopputentin (30 min) ja todistuksen.

Hinta


Yksittäisen verkkokoulutuksen hinta on 190 euroa (+ alv). Kysy myös kustannustehokkaita organisaatiokohtaisia käyttäjälisenssejä. Pyydä tarjous ja maksuton esittely.

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös

 

Turvallisen lääkehoidon ABC hoitohenkilökunnalle

Hoitotyön Pharmaca Fennica