Lääketietokeskus Koulutus Koulutuskalenteri Ajankohtaista tietosuojasta lääkealalle

Ajankohtaista tietosuojasta lääkealalle

Keväällä täyteen myyty ja erittäin tarpeellisena pidetty koulutus järjestetään uudistettuna 22.9.2016. Koulutuksessa kuulet, millaisia muutoksia tietosuoja-asioihin tulee EU-tasolla ja mitä ne merkitsevät lääkealan yritykselle Suomessa. Päivän aikana saat selkeän käsityksen tietosuojasta ja perehdyt käytännönläheisesti henkilötietojen asianmukaiseen käsittelyyn.

Millaisia muutoksia tietosuojavaatimuksiin on tehty? Miten ne vaikuttavat käytännön työhön lääkealalla? Miten varmistetaan henkilötietojen käsittelyn asianmukaisuus? Mitkä ovat Suomessa toimivan tytäryhtiön vastuut?

Käytännönläheisessä koulutuksessa tarkastellaan EU:n uuden tietosuoja-asetuksen tuomia muutoksia mm. suostumuksen merkitykseen henkilötietojen käsittelyn kannalta ja muita lääkealaan kohdistua vaatimuksia.

Miksi osallistua?

  • Kuulet, millaisia muutoksia tulee EU-tasolla ja mitä ne merkitsevät lääkealan yritykselle Suomessa.
  • Opit, mitä tietosuoja on ja miten henkilötietoja käsitellään Suomessa toimivassa yrityksessä asianmukaisesti.
  • Saat hyviä ohjeita työhösi ja opit laatimaan mm. voimassa olevien vaatimusten mukaisen tietosuojaselosteen.

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat kaikki yritysten henkilötietojen käsittelystä vastaavat (mm. lääketieteellinen, tutkimus, viestintä, myynti ja markkinointi, lääketurva, talous- ja henkilöstöhallinto, CRO-yritykset).

Toteutus

Koulutusta on uudistettu keväällä saadun palautteen pohjalta. Puhujien esityksille ja osallistujien kysymyksille on nyt varattu entistä enemmän aikaa. Workshop-osuus on korvattu mm. tietosuojaselostemallin yhteiskäsittelyllä. Järjestämme myöhemmin lisää koulutusta aiheesta.

Ilmoittautuminen

Vielä yksi paikka jäljellä! Ilmoittautuminen viimeistään 8.9.2016 oheisesta ilmoittautumislinkistä, sähköpostitse koulutus@laaketietokeskus.fi tai puhelimitse (09) 6150 4972. Ilmoitathan samalla mahdollisesta erityisruokavaliosta. Peruutusehdot: ks. ohjeita osallistujille.

Palautetta aiemmasta koulutuksesta

"Koulutus oli ehdottoman tarpeellinen!"
"Koulutuksen ajankohta oli juuri oikea. Vielä on aikaa saada asiat kuntoon. Sopivan pieni ryhmä, osallistujat uskalsivat ja pystyivät kysymään ja keskustelemaan."
"Sain loistavan yleisselvityksen asiasta, josta en aiemmin tiennyt paljoakaan. Minulle koulutus antoi motivaation selvittää lisää ja tiedon, mikä on olennaista."
"Kokonaisuudessaan erittäin hyvä ja tarpeellinen koulutus. Puhujavalinnat menivät nappiin, vain juristi voi kertoa tietosuojan juridiset ulottuvuudet meille ei-juristeille selkeästi ja ammattitaidolla."
"Hyvät järjestelyt, hyvä agenda, erinomaiset puhujat."
"Kaikki kolme puhujaa osasivat asiansa sekä esittivät ne asiantuntevasti ja ymmärrettävästi."
"Kaikki kouluttajat olivat selkeitä ja tunsivat alansa. Kiitos Eija Warmalle; "kuivahkosta" aiheesta tehty elävä esitys. Eija Orpanalle kiitos kyvystä asettua meidän asemaan ja nostaa sellaisia asioita käsiteltäväksi, jotka meidän tulee ottaa huomioon."
"Oikein hyvät esitykset. Niille olisi saanut olla vielä enemmän aikaa, erityisesti kysymyksille."
"Kiva ryhmä, keskustelu oli vilkasta. Lohduttavaa oli huomata, että yrityksemme ei ole ainoa, joka ei ole ajan tasalla tietosuojaan liittyvissä asioissa."
"Sain selkeän käsityksen tietosuojasta ja näkemyksen lainsäädäntömuutoksen vaikutuksista."
"Koulutus herätti paljon kysymyksiä ja aiheuttaa varmasti lisäselvityksiä yrityksissä."

Keväällä täyteen myyty ja erittäin tarpeellisena pidetty koulutus järjestetään uudistettuna 22.9.2016. Koulutuksessa kuulet, millaisia muutoksia tietosuoja-asioihin tulee EU-tasolla ja mitä ne merkitsevät lääkealan yritykselle Suomessa. Päivän aikana saat selkeän käsityksen tietosuojasta ja perehdyt käytännönläheisesti henkilötietojen asianmukaiseen käsittelyyn.

Millaisia muutoksia tietosuojavaatimuksiin on tehty? Miten ne vaikuttavat käytännön työhön lääkealalla? Miten varmistetaan henkilötietojen käsittelyn asianmukaisuus? Mitkä ovat Suomessa toimivan tytäryhtiön vastuut?

Käytännönläheisessä koulutuksessa tarkastellaan EU:n uuden tietosuoja-asetuksen tuomia muutoksia mm. suostumuksen merkitykseen henkilötietojen käsittelyn kannalta ja muita lääkealaan kohdistua vaatimuksia.

Miksi osallistua?

  • Kuulet, millaisia muutoksia tulee EU-tasolla ja mitä ne merkitsevät lääkealan yritykselle Suomessa.
  • Opit, mitä tietosuoja on ja miten henkilötietoja käsitellään Suomessa toimivassa yrityksessä asianmukaisesti.
  • Saat hyviä ohjeita työhösi ja opit laatimaan mm. voimassa olevien vaatimusten mukaisen tietosuojaselosteen.

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat kaikki yritysten henkilötietojen käsittelystä vastaavat (mm. lääketieteellinen, tutkimus, viestintä, myynti ja markkinointi, lääketurva, talous- ja henkilöstöhallinto, CRO-yritykset).

Toteutus

Koulutusta on uudistettu keväällä saadun palautteen pohjalta. Puhujien esityksille ja osallistujien kysymyksille on nyt varattu entistä enemmän aikaa. Workshop-osuus on korvattu mm. tietosuojaselostemallin yhteiskäsittelyllä. Järjestämme myöhemmin lisää koulutusta aiheesta.

Ilmoittautuminen

Vielä yksi paikka jäljellä! Ilmoittautuminen viimeistään 8.9.2016 oheisesta ilmoittautumislinkistä, sähköpostitse koulutus@laaketietokeskus.fi tai puhelimitse (09) 6150 4972. Ilmoitathan samalla mahdollisesta erityisruokavaliosta. Peruutusehdot: ks. ohjeita osallistujille.

Palautetta aiemmasta koulutuksesta

"Koulutus oli ehdottoman tarpeellinen!"
"Koulutuksen ajankohta oli juuri oikea. Vielä on aikaa saada asiat kuntoon. Sopivan pieni ryhmä, osallistujat uskalsivat ja pystyivät kysymään ja keskustelemaan."
"Sain loistavan yleisselvityksen asiasta, josta en aiemmin tiennyt paljoakaan. Minulle koulutus antoi motivaation selvittää lisää ja tiedon, mikä on olennaista."
"Kokonaisuudessaan erittäin hyvä ja tarpeellinen koulutus. Puhujavalinnat menivät nappiin, vain juristi voi kertoa tietosuojan juridiset ulottuvuudet meille ei-juristeille selkeästi ja ammattitaidolla."
"Hyvät järjestelyt, hyvä agenda, erinomaiset puhujat."
"Kaikki kolme puhujaa osasivat asiansa sekä esittivät ne asiantuntevasti ja ymmärrettävästi."
"Kaikki kouluttajat olivat selkeitä ja tunsivat alansa. Kiitos Eija Warmalle; "kuivahkosta" aiheesta tehty elävä esitys. Eija Orpanalle kiitos kyvystä asettua meidän asemaan ja nostaa sellaisia asioita käsiteltäväksi, jotka meidän tulee ottaa huomioon."
"Oikein hyvät esitykset. Niille olisi saanut olla vielä enemmän aikaa, erityisesti kysymyksille."
"Kiva ryhmä, keskustelu oli vilkasta. Lohduttavaa oli huomata, että yrityksemme ei ole ainoa, joka ei ole ajan tasalla tietosuojaan liittyvissä asioissa."
"Sain selkeän käsityksen tietosuojasta ja näkemyksen lainsäädäntömuutoksen vaikutuksista."
"Koulutus herätti paljon kysymyksiä ja aiheuttaa varmasti lisäselvityksiä yrityksissä."

Kouluttajina alan parhaat asiantuntijat

Anna Hänninen, ylitarkastaja, tietosuojavaltuutetun toimisto
Eija Orpana, VT, MBA, farmaseutti (koulutuksen puheenjohtaja)
Eija Warma, Counsel, Data Protection & Privacy, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Ohjelma

8.30  Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00  Koulutuspäivän avaus
Eija Orpana, VT, MBA, farmaseutti

9.10  EU:n tietosuojasääntely (uusi tietosuoja-asetus, merkittävimmät muutokset)
Eija Warma, Counsel, Data Protection & Privacy, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

10.40  Jaloittelutauko

11.00  Ajankohtaisia asioita tietosuojavaltuutetun toimistosta
Anna Hänninen, ylitarkastaja, tietosuojavaltuutetun toimisto

11.45  Lounas

12.45  Voimassa oleva henkilötietolaki ja sen soveltaminen
Eija Orpana, VT, MBA, farmaseutti

14.00  Erityisteemat henkilötietolain soveltamisessa (mm. asiakkuudet, kliiniset lääketutkimukset, henkilöstöasiat,
viranomais- ja sidosryhmäsuhteet)
Eija Orpana, VT, MBA, farmaseutti

Kahvitauko

15.00  Tietosuojaselostemallin yhteiskäsittely
Eija Orpana, VT, MBA, farmaseutti

15.50–16.00  Yhteenveto ja koulutuspäivän päätös
Eija Orpana, VT, MBA, farmaseutti

Lisätietoja

Anja Isoaho
Koulutuspäällikkö
work (09) 6150 4959
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje