Lääketietokeskus Koulutus Koulutuskalenteri Ajankohtaista tietosuojasta lääkealalle

Ajankohtaista tietosuojasta lääkealalle

Millaisia muutoksia tietosuojavaatimuksiin on tehty? Miten ne vaikuttavat käytännön työhön lääkealalla? Miten varmistetaan henkilötietojen käsittelyn asianmukaisuus? Mitkä ovat Suomessa toimivan tytäryhtiön vastuut?

Käytännönläheisessä koulutuksessa tarkastellaan EU:n uuden tietosuoja-asetuksen tuomia muutoksia mm. suostumuksen merkitykseen henkilötietojen käsittelyn kannalta ja muita lääkealaan kohdistua vaatimuksia.

Kolme syytä osallistua

  • Kuulet, millaisia muutoksia tulee EU-tasolla ja mitä ne merkitsevät lääkealan yritykselle Suomessa.
  • Opit, mitä tietosuoja on ja miten henkilötietoja käsitellään Suomessa toimivassa yrityksessä asianmukaisesti.
  • Saat hyviä ohjeita työhösi ja opit laatimaan mm. vaatimusten mukaisen tietosuojaselosteen.

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat kaikki yritysten henkilötietojen käsittelystä vastaavat (mm. lääketieteellinen, tutkimus, viestintä, myynti ja markkinointi, lääketurva, talous- ja henkilöstöhallinto, CRO-yritykset).

Toteutus

Aamupäivällä käsitellään EU:n tietosuojasääntelyä (uusi tietosuoja-asetus, merkittävimmät muutokset) sekä henkilötietolakia ja sen soveltamista. Lisäksi kuullaan ajankohtaisia asioita tietosuojavaltuutetun toimistosta. Iltapäivän workshopissa paneudutaan käytännössä yrityksen henkilörekistereihin ja laaditaan mm. tietosuojaseloste.

Workshopissa käsitellään mm. seuraavia asioita:

  • Millaisia henkilötietoja käsitellään ja missä yhteydessä?
  • Miten rekistereitä voidaan ryhmitellä suurempiin kokonaisuuksiin?
  • Mitkä ovat rekisterinpitäjän haasteet?
  • Mitkä ovat Suomessa toimivan tytäryhtiön vastuut?
  • Miten jatkossa varmistetaan henkilötietojen käsittelyn asianmukaisuus?

Lääkealan tarpeisiin suunniteltuun koulutukseen sisältyy runsaasti käytännön esimerkkejä. Osallistujilta toivotaan ennakkokysymyksiä ja case-esimerkkejä.

Ilmoittautuminen

Koulutus on täynnä. Voit kysyä peruutuspaikkoja: koulutus@laaketietokeskus.fi.
Ilmoittautuminen viimeistään 12.4.2016 oheisesta ilmoittautumislinkistä, sähköpostitse koulutus@laaketietokeskus.fi tai puhelimitse (09) 6150 4972. Ilmoitathan samalla mahdollisesta erityisruokavaliosta. Peruutusehdot: ks. ohjeita osallistujille.

Millaisia muutoksia tietosuojavaatimuksiin on tehty? Miten ne vaikuttavat käytännön työhön lääkealalla? Miten varmistetaan henkilötietojen käsittelyn asianmukaisuus? Mitkä ovat Suomessa toimivan tytäryhtiön vastuut?

Käytännönläheisessä koulutuksessa tarkastellaan EU:n uuden tietosuoja-asetuksen tuomia muutoksia mm. suostumuksen merkitykseen henkilötietojen käsittelyn kannalta ja muita lääkealaan kohdistua vaatimuksia.

Kolme syytä osallistua

  • Kuulet, millaisia muutoksia tulee EU-tasolla ja mitä ne merkitsevät lääkealan yritykselle Suomessa.
  • Opit, mitä tietosuoja on ja miten henkilötietoja käsitellään Suomessa toimivassa yrityksessä asianmukaisesti.
  • Saat hyviä ohjeita työhösi ja opit laatimaan mm. vaatimusten mukaisen tietosuojaselosteen.

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat kaikki yritysten henkilötietojen käsittelystä vastaavat (mm. lääketieteellinen, tutkimus, viestintä, myynti ja markkinointi, lääketurva, talous- ja henkilöstöhallinto, CRO-yritykset).

Toteutus

Aamupäivällä käsitellään EU:n tietosuojasääntelyä (uusi tietosuoja-asetus, merkittävimmät muutokset) sekä henkilötietolakia ja sen soveltamista. Lisäksi kuullaan ajankohtaisia asioita tietosuojavaltuutetun toimistosta. Iltapäivän workshopissa paneudutaan käytännössä yrityksen henkilörekistereihin ja laaditaan mm. tietosuojaseloste.

Workshopissa käsitellään mm. seuraavia asioita:

  • Millaisia henkilötietoja käsitellään ja missä yhteydessä?
  • Miten rekistereitä voidaan ryhmitellä suurempiin kokonaisuuksiin?
  • Mitkä ovat rekisterinpitäjän haasteet?
  • Mitkä ovat Suomessa toimivan tytäryhtiön vastuut?
  • Miten jatkossa varmistetaan henkilötietojen käsittelyn asianmukaisuus?

Lääkealan tarpeisiin suunniteltuun koulutukseen sisältyy runsaasti käytännön esimerkkejä. Osallistujilta toivotaan ennakkokysymyksiä ja case-esimerkkejä.

Ilmoittautuminen

Koulutus on täynnä. Voit kysyä peruutuspaikkoja: koulutus@laaketietokeskus.fi.
Ilmoittautuminen viimeistään 12.4.2016 oheisesta ilmoittautumislinkistä, sähköpostitse koulutus@laaketietokeskus.fi tai puhelimitse (09) 6150 4972. Ilmoitathan samalla mahdollisesta erityisruokavaliosta. Peruutusehdot: ks. ohjeita osallistujille.

Kouluttajina alan parhaat asiantuntijat

Anna Hänninen, ylitarkastaja, tietosuojavaltuutetun toimisto
Eija Orpana, VT, MBA, farmaseutti (koulutuksen puheenjohtaja ja workshopin vetäjä)
Eija Warma, Counsel, Data Protection & Privacy, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Koulutuksen puheenjohtaja: Eija Orpana, VT, MBA, farmaseutti

8.30  Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00  Koulutuspäivän avaus
Eija Orpana, VT, MBA, farmaseutti

9.10  EU:n tietosuojasääntely (uusi tietosuoja-asetus, merkittävimmät muutokset)
Eija Warma, Counsel, Data Protection & Privacy, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

10.10  Ajankohtaisia asioita tietosuojavaltuutetun toimistosta
Anna Hänninen, ylitarkastaja, tietosuojavaltuutetun toimisto

10.40  Jaloittelutauko

10.55  Henkilötietolaki ja sen soveltaminen
Eija Orpana, VT, MBA, farmaseutti

12.00  Lounas

13.00  Workshop alkaa
Aiheina mm.:
Yrityksen henkilörekisterien kartoittaminen: Millaisia henkilötietoja käsitellään ja missä yhteydessä?
Miten rekistereitä voidaan ryhmitellä suurempiin ryhmiin/kokonaisuuksiin?
Mitkä ovat rekisterinpitäjän haasteet?
Mitkä ovat Suomessa toimivan tytäryhtiön vastuut?
Eija Orpana, VT, MBA, farmaseutti

14.30  Kahvitauko

14.50  Workshop jatkuu
Aiheina mm.:
Tietosuojaselosteen laatiminen
Miten jatkossa varmistetaan henkilötietojen käsittelyn asianmukaisuus?
Eija Orpana, VT, MBA, farmaseutti

15.50–16.00  Yhteenveto ja koulutuspäivän päätös
Eija Orpana, VT, MBA, farmaseutti

Lisätietoja

Anja Isoaho
Koulutuspäällikkö
work (09) 6150 4959
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje