Gubbe-kummi
17.12.2021

Annoimme iloa ja aikaa yksinäiselle, vähävaraiselle vanhukselle ryhtymällä Gubbe-kummiksi.

Vanhuusvuosien pitäisi olla meille niitä onnellisimpia. Valitettavasti monelle näin ei kuitenkaan ole. Suomessa suuri osa vanhuksista kärsii yksinäisyydestä ja masennuksesta. Joka toinen päivä yksi vanhus tekee itsemurhan Suomessa.

Päätimme, että on aika tehdä asialle jotain. Siksi annamme tänä vuonna lahjaksi iloa ja aikaa yksinäiselle, vähävaraiselle vanhukselle ryhtymällä Gubbe-kummiksi. Lisäksi työllistämme nuoren vuodeksi eteenpäin merkityksellisen osa-aikatyön pariin.

Käytännössä tämä tarkoittaa:

  • Gubbe etsii yksinäisen ja vähävaraisen vanhuksen (Gubbe tekee yhteistyötä veteraaniliiton kanssa ja apu menee ensisijaisesti veteraanien leskille).
  • Gubbe etsii vanhukselle oman Gubbe-Sydänystävän, eli nuoren, joka perehdytetään tarkasti työhön. Nuori saa jatkuvaa tukea työhönsä. Käynneistä maksetaan nuorelle palkkaa.
  • Gubbe-Sydänystävä vierailee vanhuksen luona viikoittain vuoden ajan. Nuori auttaa arjen askareissa, kannustaa ulkoilemaan tai ihan vain on läsnä ja kuuntelee – mitä ikinä vanhus eniten kaipaa juuri sillä hetkellä.

Lisätietoa:

www.gubbekummi.fi