Hoitotyön Pharmaca Fennica on hoitotyön ammattilaisille räätälöity lääketietopalvelu
25.03.2019
Hoitajat tarvitsevat työssään jatkuvasti tietoa lääkkeistä. Hoitotyön Pharmaca Fennica on hoitotyön ammattilaisille räätälöity lääketietopalvelu. Palvelu on suunniteltu yhteistyössä hoitajien kanssa ja tieto esitetään hoitotyötä tukevassa muodossa.

Sairaanhoitajat ja lähihoitajat tarvitsevat lääketietoja useita kertoja viikossa, jopa useita kertoja päivässä. Hoitajien on tärkeää kyetä tunnistamaan erilaisia lääkkeitä potilasturvallisuuden takaamiseksi ja heidän täytyy ohjata potilaita käyttämään lääkkeitä oikein. Hoitajien tulee usein myös löytää vastaava lääke (rinnakkaislääke) potilaan käyttöön.

Hoitotyön Pharmaca Fennica on monipuolisin hoitotyön ammattilaisille suunniteltu lääketietopalvelu. Palvelusta löytyvät valmisteyhteenvedot, kliiniseen käyttöön suunnitellut tiivistelmät sekä tablettien ja kapseleiden tunnistettavuutta lisäävät kuvat. Yhdenmukaiset ohjeet auttavat valmistelemaan IV-lääkkeet käyttökuntoon (laimennus ja annostelu). Hoitotyötä nopeuttavilla vertailutyökaluilla, geneerisillä vastaavuustaulukoilla, voi mm. vertailla rinnakkaislääkkeitä yhdellä silmäyksellä.


Potilaan lääkehoidon onnistumista tukemassa


Hoitotyön Pharmaca Fennica auttaa hoitajaa tukemaan potilaan lääkehoidon onnistumista. Palvelusta löytyvät potilaalle suunnatut pakkausselosteet ja potilasohjeet, Lääkeopas-tekstit ja lääkehoidon sähköiset tukimateriaalit, kuten seurantakortit, pistosoppaat ja opasvideot.

Palvelu on suunniteltu erittäin helppokäyttöiseksi: kaikki tarvittava tieto löytyy samasta paikasta yhdenmukaisesti esitettynä. Nopea ja monipuolinen lääkehaku vapauttaa aikaa potilasta varten. Hoitotyön Pharmaca Fennica on myös luotettava ja ajantasainen tietolähde: lääketietoihin tulee vuosittain paljon muutoksia ja Hoitotyön Pharmaca Fennica -verkkopalvelusta löytyy aina uusin tieto.


Koko organisaation työn tukena


Hoitotyön Pharmaca Fennica -verkkopalvelu on käytössä muun muassa Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (Tays).

"Pystyn helposti etsimään lääkkeen nimellä ja tarkistamaan kuvasta vastaavuuden, mistä suurin hyöty. Yleisesti ottaen palvelu on selkeä ja helppokäyttöinen." Tays:n sisätautien ja reumakeskuksen osastolla työskentelevä sairaanhoitaja kertoo.

Hoitotyön Pharmaca Fennica avataan koko organisaation käyttöön IP-tunnistuksella, joten erillistä tunnistautumista ei tarvita. Mobiilikäyttö tapahtuu uniikin linkin avulla. Palvelu on saatavana myös Terveysportin kautta.
 
Lue lisää hoitajan käyttökokemuksesta:

Lue myös:
 

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!