Ohjelmistokehittäjä Petri Liukkonen
28.12.2017

"Saan vaikuttaa työn sisältöön ja työtapoihin"

Haastattelimme ohjelmistokehittäjä Petriä, joka on osa Lääketietokeskuksen tiivistä IT-tiimiä.

Kerro lyhyesti opiskelu- ja työtaustastasi

Olen valmistunut Tampereen teknillisestä yliopistosta diplomi-insinööriksi. Pääaineena minulla oli ohjelmistotekniikka. Valmistumisen jälkeen olin 4,5 vuotta tekemässä terveydenhuollon raportointisovelluksia. Tämän jälkeen kokeilin siipiäni yrittäjänä startup-yrityksessä, josta olenkin päätynyt Lääketietokeskukselle. Aloitin täällä 2016. 

Minkälainen työnkuvasi on?

Työskentelen ohjelmistokehittäjänä. Työpäiväni pitää sisällään ohjelmointia ja erilaisten asioiden suunnittelua. Lisäksi olen tekninen asiantuntija. Koska IT-tiimimme on pieni, olen mukana monissa projekteissa. Teen tällä hetkellä muun muassa Vnr-järjestelmän kehitystyötä, e-reseptin lääketietokantaa ja eri rajapintojen kehittämistä.

Minkälaista Lääketietokeskuksessa on olla töissä?

Lääketietokeskus on asiantuntijayritys, jossa puhalletaan yhteen hiileen. Täällä odotetaan kaikilta oma-aloitteisuutta ja tuloksia. Toisaalta jokaiselle annetaan vapauksia, ja töitä saa tehdä parhaaksi katsomallaan tavalla. Organisaatio on matala. Täällä myös kaikille on selvää, mitä yhteistä tavoitetta kohti töitä tehdään. Oma työ liittyy siis suurempaan kokonaisuuteen. 

Miksi tykkäät työskennellä Lääketietokeskuksella?

Ensin pitää mainita luottamus. Täällä luotetaan työntekijöihin. Pienessä porukassa saa vaikuttaa oman työn sisältöön ja työtapoihin. Saa opetella uusia asioita ja uusia työtapoja. Töissä pääsee kokeilemaan ja opettelemaan uusia tekniikoita. 

Mikä tekee Lääketietokeskuksesta hyvän työpaikan?

Tietenkin työkaverit ja työyhteisö. Ja se luottamus työntekijöihin.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Vapaa-aika menee aika pitkälti 3- ja 5-vuotiden lasteni kanssa. Jos omaa aikaa löytyy jostain, käyn kuntosalilla, kalastan ja mökkeilen.