Junior data-analyytikko Anna
02.03.2018

"Annetaan mahdollisuus ajatella laatikon ulkopuolelta"

Haastattelimme Annaa, joka työskentelee junior data-analyytikkona Lääketietokeskuksella.

Kerro lyhyesti opiskelu- ja työtaustastasi

Olen opiskellut Aalto-yliopistossa bioinformaatioteknologiaa. Virallisesti olen M.Sc. in Life Science Technologies, eli biotekniikan diplomi-insinööri. Käytännössä opiskelin lääketieteellistä tekniikkaa. Pääaineeni oli Human neurosciences and technology. Valmistuin toukokuussa 2018, työt Lääketietokeskuksella aloitin helmikuussa.

Ennen nykyistä työtäni olin Aalto-yliopistolla aivotutkimusryhmässä kesätöissä sekä osa-aikatöissä opintojen ohella. Tein aika paljon töitä psykologian kanssa.

Minkälainen työnkuvasi on?

Olen "käppyristi", eli leikin datan kanssa. Työssäni selvitän, mitä tieto kertoo, ja muokkaan sitä kivaan ja asiakaslähtöiseen muotoon. Meillä on kaikennäköistä hauskaa dataa, visualisoin sitä.

Teen myös töitä real world datan kanssa. Näissä projekteissa tuomme myyntidatan vierelle syvällisempää käyttäjätietoa lääkkeiden käyttäjistä ja niiden käytöstä.

Minkälaista Lääketietokeskuksessa on olla töissä?

Kivaa ja mukavaa! Työilmapiiri on yllättävän joustava, ei vain työaikojen ja työtehtävien puolesta, vaan koko työroolini on muokattu oman osaamiseni ja mielenkiintoni mukaan. Täällä ymmärretään, että ihmiset ovat erilaisia. Työtekijä on voimavara persoonana, ei vain pelkkinä taitoina.

Miksi tykkäät työskennellä Lääketietokeskuksella?

Olen pikkutarkka, analyyttinen ja järjestelmällinen, töissä saan käyttää näitä ominaisuuksia hyödyksi. Lisäksi pidän siitä, että ymmärrän työni kokonaisuutena hyvin. Lääketietokeskuksella kehitetään paljon olemassa olevia ja uusia tuotteita. Tykkään ajatella toisaalta myös ns. laatikon ulkopuolelta, täällä siihen annetaan mahdollisuus.

Työporukka on monipuolinen, ja kaikilta eri alojen asiantuntijoilta saa kysellä. On myös kiva olla arvostettu asiantuntija, ja tuntuu siltä, että tuon uutta osaamista taloon ja osaamistani arvostetaan.

Mikä tekee Lääketietokeskuksesta hyvän työpaikan?

Lääketietokeskuksella ymmärretään työntekijöitä ja kulttuuri on joustava: töitä ei ole pakko tehdä kangistuneiden kaavojen mukaan. Työntekijää kuunnellaan. Kehitämme koko ajan uusia projekteja, ja työntekijöitä kannustetaan kehittämään uusia innovatiivisia palveluita.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Harrastan paljon tanssia. Tanssin koen itseilmaisuna, ja liikunta on mukava sivutuote. Olen ollut pitkään mukana myös opiskelijateatterissa eli speksissä. Pidän luovista asioista: katson elokuvia, piirrän ja soitan mm. ukulelea.