Pharmaceutical Information Centre News Lääkealalla Seksi on turvallista sydänkohtauksen jälkeenkin

Seksi on turvallista sydänkohtauksen jälkeenkin

Sydänkohtauksen sairastaneiden ei tarvitse pidättäytyä seksistä sairastumisen jälkeen, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Seksiin liittyvät sydänkohtaukset ovat käytännössä erittäin harvinaisia.

Yhdysvaltalaisten tutkimus perustuu 540 sydäntautipotilaan kyselyvastauksiin ja kymmenen vuoden seurantaan. Seurannan aikana potilaille kirjattiin yhteensä sata sydänoiretta.

Tutkijat eivät löytäneet lainkaan viitteitä siitä, että seksi ja seksuaalinen aktiivisuus olisivat laukaisseet sydänoireita. Vain alle prosentti sydänoireisiin sairastuneista oli harrastanut seksiä juuri ennen oireiden alkamista. Noin 80 prosenttia osallistujista oli kuitenkin harrastanut seksiä vähintään vuorokausi ennen sydänkohtaukseen sairastumista.

Yhdysvaltalaisten tulokset ovat tervetulleita, sillä monet sydänpotilaat ovat huolissaan seksin ja ponnistelun sydänvaaroista eivätkä siksi uskalla jatkaa seksielämäänsä sairastumisen jälkeen. Osalle potilaista seksin aiheuttamat ponnistelut saattavat kuitenkin olla kova rasite, joten asiasta kannattaa keskustella hoitavan lääkärin kanssa.

Tutkimus julkaistiin Journal of the American College of Cardiology -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of the American College of Cardiology 2015)
http://content.onlinejacc.org/journal.aspx

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Close