Pharmaceutical Information Centre News Lääkealalla Liika urheilu saattaa haitata nuoren hyvinvointia

Liika urheilu saattaa haitata nuoren hyvinvointia

Liikunta ja urheilu ovat hyväksi iästä riippumatta, mutta urheilu voi myös haitata elämää, jos sitä harrastaa paljon. Tuoreessa sveitsiläistutkimuksessa tämä havaittiin nuorilla 16–20-vuotiailla.

Tutkimus julkaistiin Archives of Disease in Childhood -lehdessä, ja se perustuu 1 300 sveitsiläisnuoren ja nuoren aikuisen kyselyvastauksiin. Osallistujat jaoteltiin neljään ryhmään heidän liikuntaharrastuksiinsa käyttämän ajan perusteella.

Kun tutkijat yhdistivät hyvinvointikyselyn tulokset tietoihin osallistujien liikunnallisuudesta, parhaimmaksi olonsa kokivat keskimäärin 14 tuntia viikoittain liikkuvat sekä noin 7 tuntia viikossa liikuntaa harrastavat. Heikoimmaksi olonsa arvioivat yli 18 tuntia viikoittain liikkuvat sekä korkeintaan muutaman tunnin viikossa liikuntaan käyttävät.

Sveitsiläisten tulokset viittaavat 7–14 tuntia viikossa olevan hyvinvoinnin kannalta ideaalitaso nuorille ja nuorille aikuisille. Hyvinvoinnilla tässä tutkimuksessa tarkoitettiin mm. hyvää mielialaa, riittävää lepoa ja tarmokkuutta.

Uutispalvelu Duodecim
(Archives of Disease in Childhood 2014;99:208–210)
http://adc.bmj.com/content/99/3/208.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Close