Pharmaceutical Information Centre News Lääkealalla Antioksidantit tuskin auttavat raskausongelmiin

Antioksidantit tuskin auttavat raskausongelmiin

Erilaisten antioksidanttilisien syöminen ei todennäköisesti auta lapsettomia pareja raskaaksi tulossa, tuore katsaustutkimus osoittaa. Tällä hetkellä tutkimusnäyttö antioksidanttien vaikutuksista hedelmöittymiseen on kuitenkin niin vähäistä, ettei antioksidanttien hyötyjä voi täysin tyrmätäkään.

Tiedot perustuvat arvostetun Cochrane-tutkijaverkoston tutkimuskatsaukseen, jossa yhdistettiin 28 aikaisemman tutkimuksen aineistot. Tutkimuksiin oli osallistunut yhteensä 3 500 naista, jotka eivät olleet tulleet raskaaksi yli vuoden yrittämisen jälkeen.

Analyysin mukaan erilaisten antioksidanttivalmisteiden ja -yhdistelmien syöminen ei parantanut naisten mahdollisuuksia tulla raskaaksi tai synnyttää. Valmisteiden käyttöön ei myöskään liittynyt haittavaikutuksia.

Tulostensa perusteella tutkijat eivät usko antioksidanttien hyödyttävän hedelmättömyysongelmista kärsiviä naisia. Tutkimusten vähyyden ja heikon laadun vuoksi on kuitenkin mahdollista, että jotkin yksittäiset antioksidantit saattavat silti auttaa jonkin verran. Tämän varmistaminen vaatii kuitenkin lisää tutkimista ja nykyistä laadukkaampia tutkimuksia.

Uutispalvelu Duodecim
(Cochrane Database of Systematic Reviews 2013;DOI:10.1002/14651858.CD007807.pub2)
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/14651858.CD007807.pub2/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Close