Pharmaceutical Information Centre News Lääkealalla Laihduttaminen lievittää psoriaasia

Laihduttaminen lievittää psoriaasia

Psoriaasi-ihosairaus usein liittyy ylipainoon ja lihominen pahentaa sen oireita. Nyt tutkijat ovat osoittaneet yhteyden toimivan myös toiseen suuntaan.

Ihotauteihin erikoistuneessa JAMA Dermatology -lehdessä julkaistut tulokset perustuvat 60 ylipainoisen psoriaasipotilaan aineistoon, ja ne osoittavat psoriaasioireiden lievittyvän laihduttamisen myötä.

Potilaat jaettiin tutkimuksen alussa kahteen ryhmään, joista toinen noudatti tiukkaa vähäenergistä ruokavaliota ja toinen jatkoi kuten ennenkin. Neljän kuukauden dieetin avulla potilaat pudottivat keskimäärin 15 kiloa ylipainoa, mikä myös näkyi psoriaasioireiden vähentymisenä. Laihduttajat kokivat myös elämänlaatunsa parantuneen psoriaasioireiden vähennyttyä, tulokset osoittivat.

Psoriaasia sairastavat ovat tautinsa takia alttiita sairastumaan mm. sydän- ja verisuonitauteihin sekä mahdollisesti myös diabetekseen, joiden kummankin riskiä ylipaino lisää. Laihduttaminen myös auttaa psoriaasipotilaita välttämään nämä sairaudet.

Psoriaasi on ihon ja nivelten sairaus, jota sairastaa noin kaksi prosenttia suomalaisista. Iholla se aiheuttaa hilseläiskiä eri puolille kehoa. Nivelissä tauti voi tuntua mm. arkuutena ja aamujäykkyytenä.

Uutispalvelu Duodecim
(JAMA Dermatology 2013;doi:10.1001/jamadermatol.2013.722)
http://archderm.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1690928#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Close