Pharmaceutical Information Centre News Lääkealalla Vähäinenkin liikunta pienentää rintasyövän riskiä

Vähäinenkin liikunta pienentää rintasyövän riskiä

Liikuntaa harrastavat naiset säästyvät rintasyövältä muita todennäköisemmin, vaikka eivät juoksisi lenkkiä joka päivä. Jo vähäinenkin liikunta pienentää riskiä verrattuna fyysisesti passiiviseen elämään.

Yhdysvaltalaisen Cancer-lehden julkaisemat tulokset perustuvat 1 500 rintasyöpäpotilaan ja yhtä monen terveen verrokin aineistoon. Osallistujat olivat 20–98-vuotiaita.

Naisten vertailu osoitti rintasyövän kehittyneen harvemmin naisille, jotka harrastivat liikuntaa ennen tai jälkeen vaihdevuosien riippumatta siitä miten intensiivistä liikunta oli. Suurimmat hyödyt saivat ne, jotka harrastivat 10–19 tuntia viikossa. Erityisesti liikunta ehkäisi hormonaalisten ER- ja PR-kasvaintyyppien muodostumista.

Liikuntaan liitetty ehkäisyteho kuitenkin kumoutui, jos naiselle kertyi huomattavasti liikakiloja, vaikka hän olisi jatkanut liikuntaharrastustaan, tutkijat havaitsivat.

Suomessa todetaan vuosittain yli 4 000 rintasyöpää. Elämänsä aikana rintasyöpään sairastuu noin joka kymmenes suomalaisnainen.

Uutispalvelu Duodecim
(Cancer 2012)
http://journals.lww.com/journalppo/pages/default.aspx

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Close