Viktoria Paananen
22.02.2019
Jokainen lääke- ja terveysalan ammattilainen haluaa palvella asiakkaitaan mahdollisimman hyvin. Muuttuvassa maailmassa se tarkoittaa oman ammattitaidon jatkuvaa kehittämistä. Panostaminen koulutukseen ja osaamisen kehittämiseen on tärkeää paitsi omalle ammattitaidolle myös Suomen kilpailukyvylle.
 
Moni muistaa Lääketietokeskuksen noin 40-vuotiaan legendan LEKin, lääke-esittelijän koulutusohjelman. Kokonaisuus sisälsi kuusi luentoviikkoa, suuren määrän itseopiskelua, tenttejä, seminaarityön, paljon tuskanhikeä ja menetettyjä tunteja lääke-edustajan myyntityöstä. Vaativan koulutusohjelman kruunasi rekisteröidyn lääke-esittelijän kortti (RLE).
 
On selvää, että vanha kunnon LEK sellaisenaan ei vastaa nykyajan työelämän vaatimuksia, sillä nyt tarvitaan joustoa, nopeaa mukautumista sekä kovaa tulosta. Kiireinen arki ei aina myöskään mahdollista osallistumista pitkäkestoisiin lähikoulutuksiin.
 

Tulevaisuuden osaamisen kehittäminen tapahtuu jo nyt

Opiskelu on tuloksellisinta silloin, kun se on osallistavaa, oivalluttavaa ja elämyksellistä. Digitaaliset työkalut ja moderni teknologia tarjoavat tähän uusia mahdollisuuksia, ja parhaimmillaan tuloksena on innostava ja usein myös paikasta riippumaton kokemus. Me Lääketietokeskuksessa haluamme tarjota lääke- ja terveysalan ammattilaisille mahdollisuuksia ajasta ja paikasta riippumattomaan osaamiseen kehittämiseen – digitaalisten oppimisympäristöjen avulla.
 
Lääketietokeskuksen tuottama verkkokurssikokonaisuus Turvallisen lääkehoidon ABC hoitohenkilökunnalle opastaa hoitajia arkisissa lääkehoitoasioissa ja antaa konkreettisia työkaluja turvallisen ja potilaslähtöisen lääkehoidon toteuttamiseen. Kurssia suorittaneet ovat kiittäneet erityisesti kokonaisuuden monipuolisesta sisällöstä ja visuaalisesta käytettävyydestä.
 
Lääketeollisuuden ammattilaiset voivat osallistua jo tänä keväänä useaan lähikoulutukseen vaikkapa suoraan kotisohvalta. Jos koulutuspäivä ei sovi omaan aikatauluun, webinaaria voi katsoa tallenteena kuukauden ajan yhdellä kertaa tai osissa. Webinaariosallistujat ovat kiittäneet laadukkaista toteutuksista ja kannustaneet webinaaritoiminnan kehittämiseen. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, on fakta, että webinaari on myös ekologinen opiskeluvaihtoehto. Katso makupaloja Lääkealan starttipäivä -webinaaritoteutuksestamme tästä.
 
Matkamme kohti kokonaisvaltaista digitaalista oppimiskokemusta on alkanut – pysythän kehityksessämme mukana. Kerro minulle, minkälaisen digitaalisen oppimiskokemuksen sinä haluaisit, niin etsitään ratkaisuja yhdessä.
 
Aurinkoista kevättä ja tapaamisiin tulevissa koulutuksissamme – paikan päällä tai digisti!
 

Jätä yhteystietosi, niin olen sinuun yhteydessä!