Datastrategia lääke- ja terveysalan ekosysteemissä
02.11.2020

Webinaaritallenne

 
Dataa on saatavana tänä päivänä lääke- ja terveysalalla jopa yli tarpeen. Miten valtavista tietomassoista seulotaan olennainen ja miten tieto valjastetaan jokapäiväisen toiminnan tueksi? Miten data valjastetaan yksilöllisen hoidon, yritysten kasvun ja yhteiskunnan hyvinvoinnin tueksi? Miksi ja milloin kannattaa tehdä datastrategia?
 
Sitran IHAN-projektin asiantuntija Saara Malkamäki kertoo, miten menestyvä datastrategia laaditaan ja mitä datastrategialla voidaan saavuttaa. Saara avaa aihetta erityisesti lääke- ja terveysalan ekosysteemin ja reilun datatalouden näkökulmasta, jolloin tavoitteena on, että data liikkuu yksilön suostumuksella saumattomasti ja läpinäkyvästi. Yksilöt saavat entistä kohdennetumpia palveluja, yritykset kasvua innovaatioista ja yhteiskunnan hyvinvointi lisääntyy.
 
Webinaari sopii erityisesti sinulle, joka toimit lääke- ja sotealan päättäjänä tai tietohallintotehtävissä. Myös muut aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita. Tilaisuuden juontaa avainasiakkuuspäällikkö Krista Korpela Lääketietokeskuksesta.

Tilaa webinaaritallenne

 
 
Saara Malkamäki
 
Saara Malkamäki toimii Sitran IHAN-projektissa asiantuntijana rakentaen reilua datataloutta. Saaran tavoitteena on saada data liikkumaan eri organisaatioiden välillä ja luoda yhteisiä pelisääntöjä ja ratkaisuja reiluun, kaikille arvoa tuottavaan datan hyödyntämiseen. Saara tekee työtä useilla toimialoilla Suomessa ja Euroopassa tavoitteenaan luoda fiksuja, elämää helpottavia palveluita meille kaikille. Painopisteenä Saaralla on terveys- ja hyvinvointialan innovaatiot ja liiketoiminta.