Sara Siivo
25.09.2020

Suoritin liiketalouden opintoihini kuuluvan markkinoinnin ja viestinnän työharjoittelun Lääketietokeskuksessa. Kirjoitin aiemmin blogitekstin, jossa pohdin kokemuksiani ja tunnelmiani harjoittelun alkuun liittyen. Nyt, kun harjoittelujakso on tullut päätökseen, on aika summata yhteen ajatukset kuluneista kuukausista toisen blogikirjoituksen muodossa.

Harjoittelujaksoni Lääketietokeskuksessa on ollut erittäin antoisa. Aloitin työskentelyn huhtikuussa, ja kun mietin silloista osaamistani, huomaan oppineeni valtavasti. Uuden oppimisen lisäksi olen päässyt soveltamaan aiemmin oppimaani käytäntöön. Tämän ansiosta olen saanut paljon käytännön kokemusta ja myös varmuutta tekemiseeni.

Koronavirustilanteen vuoksi suoritin koko harjoittelujakson etänä. Uudesta ja epätavallisesta tilanteesta huolimatta perehdytys onnistui hyvin ja pääsin nopeasti kiinni työhön. Työskentely sujui mallikkaasti etäyhteyksin ja oli opettavainen kokemus. 

Monipuoliset työtehtävät opettivat

Pääsin tekemään harjoittelun aikana monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Viikoittaisia tehtäviäni olivat uutiskirjeiden koostaminen, asiakastietojen päivittäminen sekä sosiaalisen median päivitysten suunnittelu ja toteutus. Muita tehtäviäni olivat esimerkiksi nettisivujen päivittäminen, uutisten kirjoittaminen ja talon sisäisten ohjeiden laatiminen. Monipuolisten tehtävien ansiosta useat ohjelmat ja työkalut tulivat tutuiksi.

Pidin erityisesti rokotuksiin liittyvien uutisten kirjoittamisesta ja sosiaalisen median julkaisujen toteuttamisesta. Lisäksi kaikki visuaaliset tehtävät, kuten bannereiden tekeminen, olivat mieluisia. Kesällä pääsin tekemään muiden töiden ohella lääketietotiimin tehtäviä. Esimerkiksi Pharmaca Fennica -tarkastuksia tehdessä pääsin hyvin hyödyntämään farmaseuttista osaamistani.

Pääsin harjoittelun aikana mukaan koulutusten uutiskirjeen uuden konseptin suunnitteluun. Tämän tiimoilta perehdyin syvemmin markkinoinnin automaation mahdollisuuksiin. Sain suunnitella ja viedä toteutukseen uutiskirjeiden automaatioketjun, jota harjoittelun lopussa ehdimme jo hyödyntämään. 

Erinomainen harjoittelupaikka

Koen saaneeni harjoittelusta paljon eväitä tulevaisuuden työuralleni. On ollut hienoa päästä työskentelemään eri alojen asiantuntijoiden kanssa ja oppimaan heiltä. Erityiskiitos onnistuneesta harjoittelusta kuuluu ohjaajalleni. Positiivinen palaute, kiitoksen saaminen ja rakentavat kehitysehdotukset motivoivat ja auttoivat kehittymään.

Olen kiitollinen, että sain mahdollisuuden harjoitteluun yrityksessä, joka tekee merkityksellistä työtä koko lääke- ja terveysalan keskiössä. Jään mielenkiinnolla seuraamaan, mitä kaikkea Lääketietokeskus tulee tulevaisuudessa tekemään. Jatkuvan kehittämisen ja kokeilemisen kulttuuri näkyy talossa vahvasti, ja juuri sen ansiosta tärkeitä, koko alaan vaikuttavia asioita tapahtuu. 

Työskentely jatkuu opinnäytetyön merkeissä

Nyt on aika jatkaa viimeiset liiketalouden opinnot loppuun. Teen syksyn aikana opinnäytetyön Lääketietokeskuksen ohjauksessa ja jatkan myös osa-aikaisesti markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä. Opinnäytetyön toimeksiantona on apteekkien lääketiedotustarpeiden selvittäminen. Olen iloinen, että voin myös opinnäytetyössäni yhdistää molemmat koulutukseni ja hyödyntää useiden vuosien apteekkikokemustani.

Sara Siivo
Lääketietokeskus

Merkityksellistä työtä lääke- ja terveysalan näköalapaikalla >

Lääketietokeskus osallistui keväällä 2020 Great Place to Work tutkimukseen ensimmäistä kertaa, ja sille myönnettiin Great Place to Work -sertifikaatti heti ensi yrittämällä. Lue lisää >