Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Uusi työkalu terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön: Mikä lääke? -opas

Uusi työkalu terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön: Mikä lääke? -opas

Mikä lääke? -opas on helppokäyttöinen työkalu terveydenhuollon ammattilaisille. Työkalu kehitettiin yhteistyössä sairaanhoitajien kanssa helpottamaan niin potilaan kotona kuin hoitolaitoksissa toteutettavaa lääkehoitoa.

Oppaan nimi kuvaa sen käyttötarkoitusta

Nimikilpailun tuloksena opas sai nimen Mikä lääke?, koska se vastaa tähän helpolta kuulostavaan mutta usein vaativaan kysymykseen. Hoitotyön ammattilaiset kohtaavat päivittäin työssään potilaita, joiden lääkekorteissa on epäselviä lääkitysmerkintöjä, puhumattakaan lukemattomista kauppanimistä ja vaikuttavista aineista. Hyvin usein potilailla on lisäksi käytössään lääkkeitä, joita ei ole kirjattu lääkekorttiin.

Helposti mukana kulkeva työkalu auttaa ammattilaista selvittämään mitkä lääkkeet vastaavat toisiaan ja missä on sama vaikuttava aine. Opas on ammattilaisen apuna päällekkäislääkitysten tunnistamisessa ja turvallisen ja vaikuttavan lääkehoidon toteuttamisessa.

Huom! Mikä lääke? -opas ei kerro vaihtokelpoisuutta vaan ainoastaan sen onko valmisteissa sama vaikuttava aine.

Neljä kertaa vuodessa tuoretta tietoa

Opas sisältää luettelon markkinoilla olevista lääkevalmisteista valmisteen nimen ja vaikuttavan aineen mukaan järjestettynä. Se ilmestyy neljä kertaa vuodessa: 1.1., 1.4., 1.7. ja 1.10. Näinä ajankohtina tapahtuvat suurimmat muutokset lääkemarkkinoilla.

Kiinnostuitko? Tilaa tästä!

Lisätietoja

Päivi Gruzdaitis (opintovapaalla)
Tietopalveluproviisori
work (09) 6150 4953
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje