Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Tutkimuksessa tunnistettiin neljä lääkäriprofiilia

Tutkimuksessa tunnistettiin neljä lääkäriprofiilia: mentori, ymmärtäjä, ratkaisija ja roolikeskeinen

Lääketietokeskus tutki yhdessä palvelumuotoilutoimisto Palmun kanssa erilaisia toimintatapoja ja haasteita, joita lääkärit kohtaavat työssään. Lähes 1900 lääkäriä vastasi kyselytutkimukseen ja vaikutti lääketietopalveluiden kehitykseen. Tutkimuksessa tunnistettiin neljä erilaista lääkäriprofiilia: mentori, ymmärtäjä, ratkaisija ja roolikeskeinen.

Profiilit kuvaavat lääkäreiden toimintatapoja ja lääketietopalveluiden käyttöä

Profiilit kuvaavat lääkäreiden toimintatapoja potilastyössä ja lääkäreitä lääketietopalveluiden käyttäjinä. Kaikki tunnistetut neljä profiilia käyttävät aktiivisesti Pharmaca Fennicaa ja pyrkivät parhaaseen hoitotulokseen lääketietopalveluiden avulla. Mentorit kannustavat potilasta omaan aktiivisuuteen, ymmärtäjät haluavat saada laajan kokonaiskuvan potilaan tilanteesta, ratkaisijoille työn mielekkyys syntyy haastavien tapausten selvittämisestä ja roolikeskeiset tukevat omaa asiantuntijuuttaan tiedon ja verkostojen kautta.

Vaikka profiilit ovatkin usein hyvin tunnistettavia, ne eivät kuvaa yhtä ihmistä vaan tunnusomaista tapaa toimia. Profiilit eivät ole pysyviä, ja eri käyttäytymismallit korostuvat eri tilanteissa. Voidaankin sanoa, että lääkärit käyttäytyvät erilaisissa potilastilanteissa ja erilaisia haasteita ratkoessaan eri tavoin. "Profiilit ovat suunnittelutyökalu, joka auttaa meitä pitämään käyttäjien tarpeet mielessä ja tekemään valintoja palvelukehityksessä. Käytämme niitä uusien Pharmaca Fennica lääketietopalveluiden kehityksen tukena", kertoo johtaja Topi Hanhela.

"Lääkehoidot monimutkaistuvat ja yksilöllistyvät, joten hoidon onnistumisen kannalta lääketiedon ymmärtäminen on entistä tärkeämpää. Palvelukehityksemme suuntautuukin erityisesti lääkärin ja potilaan välisen kommunikaation tukemiseen", Hanhela jatkaa.

Tutkimuksen taustalla oli Lääketietokeskuksen ja Palmun aikaisempi laadullinen tutkimus lääkäreistä ja potilaista lääketiedon käyttäjinä. Jotta tulokset kuvastaisivat todellista käyttäjäkuntaa laajemmassa mittakaavassa, aiemmin koostettu lääkäriasiakasymmärrys validoitiin kvantitatiivisella tutkimuksella. Tutkimus toteutettiin osana SalWen Mielen ja kehon eliksiirit -tutkimusohjelmaa (Tekes 1104/10).

Tutkimuksen vastaukset kartuttivat tukipottia syöpätutkimukseen

Jokainen kyselytutkimuksen vastaus kartutti yhdellä eurolla syövän tutkimukseen lahjoitettavaa pottia. Lahjoitimme yhteensä 1874 euroa Syöpäsäätiölle. Lisäksi yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin iPad Mini. Onnetar nosti voittajaksi tutkijalääkäri, LT Juho Raikon Turusta. Juho on aloittamassa varusmiespalveluksensa, joten iPadin avulla hän pääsee metsäleiriltäkin käyttämään mobiiliystävällistä www.pharmacafennica.fi -palvelua.

Lisätietoja

Topi Hanhela
Asiakkuus- ja kehitysjohtaja
work 040 518 0792
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje