Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Tunnista lääke verkossa – uusi palvelu avattu kaikille kiinnostuneille

Tunnista lääke verkossa – uusi palvelu avattu kaikille kiinnostuneille

Pharmaca Fennica® Lääketunnistus on uusi toivottu lääkitysturvallisuustyökalu. Palvelussa lääkkeet voi tunnistaa luotettavasti niiden ulkonäön avulla. Lääketietokeskus on avannut palvelun ilmaiseen ennakkokäyttöön osoitteessa www.tunnistalaake.fi.

Miten lääkkeiden kuvat parantavat lääkitysturvallisuutta?

Pharmaca Fennica Lääketunnistus -palvelu on luotettava tapa varmistaa oikea lääkitys. Terveydenhuollon ammattilaiselle tablettien ja kapseleiden tunnistaminen on tärkeää potilasturvallisuuden takaamiseksi. Tarkoituksenmukainen lääkitys on potilaan hoidon onnistumisen kulmakivi. Esimerkiksi lääkevaihtotilanteissa potilaille pystytään havainnollistamaan muuttunut lääkitys ja näin välttämään turhat päällekkäislääkitykset.

Palvelu sisältää tabletti- ja kapselimuotoiset lääkkeet ja aineistoa täydennetään jatkuvasti. Kaikki kuvat ja tunnistamiseen käytettävät tiedot ovat lääkeyritysten hyväksymiä. Tietoja hallinnoi ja palvelun tarjoaa Lääketietokeskus.

Miksi palvelu avataan kaikkien kokeiltavaksi?

Ennakkokäyttömahdollisuus on avattu kaikille kansalaisille ja terveydenhuollon ammattilaisille. Palvelu on käytettävissä maksutta rajoitetun ajan osoitteessa www.tunnistalaake.fi. "Toimintatapamme mukaisesti kehitämme palveluita yhdessä käyttäjien kanssa vastaamaan heidän tarpeitaan. Toivommekin nyt runsaasti palautetta käytöstä ja kehitysehdotuksia", kertoo päätoimittaja Essi Kariaho.

Pharmaca Fennica Lääketunnistus -palvelu on kehitetty asiakkaiden tarpeisiin yhteistyössä farmasian ammattilaisten kanssa. Kansallinen lääkeinformaatiokeskus Klik vastaa päivittäin kysymyksiin lääkkeiden tunnistamisesta. ”Palvelun avulla lääkkeet tunnistetaan luotettavasti ja nopeasti muutamalla klikkauksella”, toteaa Klikin asiakkuuspäällikkö Jarno Ruotsalainen.

Pharmaca Fennica Lääketunnistus -palveluun pääset osoitteessa www.tunnistalaake.fi

Lisätietoja

Hanne Juuti (äitiyslomalla)
Lääkeinformaatioproviisori
Lataa yhteystiedot vCardina
Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje