Lääketietokeskus Ajankohtaista Tiedotteissa Tukea turvalliseen lemmikin ja harrastuseläimen lääkitsemiseen

Tukea turvalliseen lemmikin ja harrastuseläimen lääkitsemiseen

Eläinlääketiede ja eläinlääkkeet ovat kehittyneet huimasti viime vuosina. Lemmikeille ja harrastuseläimille on tullut uusia hoitomuotoja ja uusia sairauksia on tunnistettu. Tämän seurauksena markkinoille on tuotu paljon lääkkeitä ja hoitotuotteita, joiden käyttö vaatii huolellisuutta omistajalta. 

Ensimmäistä kertaa yksissä kansissa 

Kodin Eläinlääkeopas kokoaa ensimmäistä kertaa Suomessa yksiin kansiin lemmikki- ja harrastuseläinten omistajalle suunnattua helppolukuista tietoa lääkkeistä ja muista hoitotuotteista. Kirjan päätoimittaja Essi Kariaho kertoo, että "internetistä on saatavilla huonosti tietoa eläinlääkkeistä. Eläimen omistajan on kuitenkin erittäin tärkeää osata antaa oikeat lääkkeet oikealla tavalla. Lisäksi on hyvä osata tunnistaa erilaisia tilanteita, esimerkiksi miten lemmikki ilmaisee kipua." 

Kirjassa on perustiedot yleisimpien lemmikkien ja pieneläinten kuten koirien, kissojen, frettien ja jyrsijöiden lääkkeistä ja hoitotuotteista. Hevosharrastajien toiveesta mukana ovat myös hevosille annettavat lääkkeet. 

Apua arjen tilanteisiin 

Uudelle lemmikinomistajalle arki ohjeiden ja suositusten viidakossa voi olla haastavaa. Myös matkustaminen ja näyttelyihin osallistuminen luovat riskejä ja mahdollisia tautiuhkia. 

Kodin Eläinlääkeopas -teoksessa on rokotussuositukset, antidopingohjeet sekä tiedot eri matolääkkeistä ja niiden sopivuudesta kissoille ja koirille. "Viime vuosina erityisesti koirien tuonti ulkomailta on lisääntynyt ja ihmiset haluavat auttaa ottamalla kodittoman koiran hoitoonsa. Tällaisissa tilanteissa säännölliset rokotukset ja loishäädöt ovat erittäin tärkeitä niin oman kuin muidenkin lemmikkien terveyden kannalta." tietopalveluproviisori Päivi Gruzdaitis kertoo. 

Kodin Eläinlääkeopas (ISBN 978-952-67013-3-2), 212 sivua, ovh 29,90 euroa 

Lisätietoja 

Essi Kariaho
Johtaja, lääketieto, Päätoimittaja
work (09) 6150 4961
Lataa yhteystiedot vCardina
Päivi Gruzdaitis (opintovapaalla)
Tietopalveluproviisori
work (09) 6150 4953
Lataa yhteystiedot vCardina

Arvostelukappale- ja kuvapyynnöt 

tilaus@laaketietokeskus.fi

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje